[]

İş başvurusu için sadece internetten mi başvurulur?

yoksa şirkete gitsem insan kaynakların desem iş başvurusu yapmak istiyorum.internetin başında çok geriliyorum,kapısına gidecek gücüm varken bilgisayar başında zaman kaybediyormuşum gibi hissediyorum.iş veren nasıl bakar bu duruma?amatör mü der?




 
bildiğim kadarıyla amatör denmez. hatta öylesi daha çok öneriliyor. diğer türlü sanki cv'niz cv havuzusunda kayboluyomuş gibi. ellerine verince ise önlerinde oluyor direkt. bilmiyorum belki de çok salak bi mantık kurdum :) ama yanlış bi şey yok şirkete gidip cv bırakmakta. tabi ki başvurduğunuz pozisyonunun yazılı olduğu bi application letter ile başvurun. türkçesi gelmiyor aklıma.


  • nathanieltroy  (29.10.13 18:21:12 ~ 18:22:31) 
internetten başvurulduğunda bazen başvurunuz arada kaynıyor. gidip doğrudan başvurmak daha iyi tabi. niye amatör desin, önemsediğini gösterir daha iyi sonuç alırsın ama bazı ciddi firmalarda kapıdan içeri bile giremezsin sadece internetten alırlar başvuruları. firmadan firmaya değişir yani. ama zararı olmaz faydası olur. birşey kaybetmezsin.


  • sahan666  (29.10.13 18:24:16) 
Direk İk'ya mail atmak da mantıklı. Öyle de çok şansınız olabiliyor.


  • hicunutmam  (29.10.13 18:43:34) 
Sorunuzun cevabi sirketten sirkete degisir. Bazi sirketlerde ozgecmisinizi ancak guvenlige birakabilirsiniz, tuhaf karsilanabilirsiniz, bazilarinda ise direk sirkete gitmek cok olumlu karsilanabilir.
Buyuk kurumsal sirketlerde internet sitelerini, kariyer.net vb. tarzi siteleri sakin yabana atmayin derim.
En garantisi once sirketi arayin. Ise alimlar ile ilgilenen bir yetkili ile gorusmek istiyorum falan deyin. Sonra da yetkili kisiye "ise alimda kullandiginiz araclar nelerdir ?", "size elden veya e-mail yolu ile ozgecmis iletebilir miyim ?" diye sorabilirsiniz. Bazi sirketler asla elden cv kabul etmiyorlar. Birlikte calistiklari bir danismanlik firmasi olup olmadigini da sorabilirsiniz.
  • la lykia  (29.10.13 19:23:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.