[]

Nasıl bir fotoğraf makinesi almalıyım, yardım eder misiniz ?

Arkadaşlar merhaba, günlerdir araştırıp çözmeye çalıştığım bir konuda yardım istiyorum.

Kendime bir fotoğraf makinesi alacağım ve bir kaç alternatifim var. Bunlarda karar verememe sebebim acaba beklentilerimi karşılar mı sorusu ve maliyetleri.

Şimdi yakın dönemde yurtdışına gidip yaklaşık 4 ay eğitim göreceğim. Normalde Erasmusla gideceğim programı iki üniversiteden daha kabul alıp observership ile birleştirdim. Bu sürede amacım tabii olarak Avrupa'yı gezmek, kültürlerini tanımak. Bu süreyi ileride kolay kolay ele de geçiremeyeceğim için güzel hatırlarla saklamak istiyorum. Fotoğraf makinesi sorusu da burada devreye giriyor.

Şehirleri gezerken kalelerden, fabrikalara, hastanelere kadar dolaşıp fotoğraflamak istiyorum. Pisa'yı da Eyfel'i de çekeceğim. Tipik genç turist hayallerim var işte. Ayrıca gece çekimi de iyi olsun istiyorum.
Şimdi alternatiflerim ise şunlar;

-Canon eos 500D - 650TL
-Canon sx150 - 200 TL

Birbirinden farklı iki makine çeşidi, benim istediğimi karşılar mı diye bilemediğimden burada sx150. Dijital ama bir o kadar da donanımlı olduğunu söyleyen, memnun kalan çok insan var. EOS 500D ise hem fotoğrafa giriş için uygun bir makine, hem de video çekebiliyor. Anı fotoğraflarına da, kaliteli fotoğraflara da çok uygun.İşte sx150'nin de öyle olduğunu söyleyen çok fazla. Bu yüzden kafam karıştı, ne yapacağımı bilemedim.

Sizlerin görüşü nedir acaba ?

 
200 liralık compact makinelerin hiçbirisi gece çekiminde tatmin edici sonuçlar vermez. dslr makine de sandığından cok yer kaplar ve agirlik olur. ben bunlarin yerine canon g12 türevi bir semipro makine öneririm. tasimasi kolay, yüksek iso performansi ve video performansi cok iyi.


  • atmacaged  (29.10.13 17:38:54) 
su adrese gir, fotoğraf makinesi modelini bul, o makine ile cekilmis fotoğraflara ulasacaksin. oradan karsilastir makineleri.

www.flickr.com
  • atmacaged  (29.10.13 17:43:49) 
@atmacaged haklısın dslr çok yer kaplıyor, ancak g12'nin fiyatı 500D'den daha fazla, bir yandan da diyorum hem bana bir uğraş olur, lens değişimiydi, fotoğraf gezileriydi vs. o yüzden ağırlığını çok göz önüne almıyorum 500D'nin.
biraz param olsaydı sony nex'lere bakacaktım, onlar çok kolay taşınabiliyor.

  • aylakadam  (29.10.13 17:56:11) 
four thirds sistemini önce olympus cikarmisti, simdi neredeyse her markanın four thirds modeli var. ben olympus e410 almistim bir tane, onu bile taşıması zor geldi. üc adet kompakt makinem var analoglarin dışında, onlari cebime atip cikmasi daha kolay geliyor. cekecegin footgraflar için dslr almaya değmez. gece çekimi için de canon lara bir alternatif belki pentax k serisi olabilir.

g12 lerin temiz ikinci elleri 700 civarina buunur
  • atmacaged  (29.10.13 18:03:38) 
Sony NEX düşünür müsün? bir incele istersen. benim aklımda da o var.


  • loveinaflipbook  (29.10.13 18:07:19 ~ 18:07:30) 
Aynasız sınıfı da düşünülebilir. Sony NEX serisine bir bakabilirsiniz. Ben de bunu düşünüyorum uzun süredir.

@loveinaflipbook un cevabını görmeden yazmıştım. Aynısı olmuş.
@aylakadam ın cevabını da görmeden yazmışım, pahalı olduğunu belirtmiş.
  • iustitia omnibus  (29.10.13 18:08:29 ~ 18:15:50) 
bence cep telefonunla çek,
fotoğraf makinesi taşımak pek kolay değil, ayrıca çok gerekli de değil senin durumunda.

Bunların dışında bir de gideceğin yerde büyük ihtimalle fotoğraf makineleri Türkiye'den ucuz olacak, oradayken karar verip alırsın.
  • michael_knight  (29.10.13 20:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.