[]

dukkan acarken dikkat edilecekler

hep baskasinin yaninda calistim. merkezi bi yerde ufak bir pastane acmayi dusunuyorum. neleri bilmem, nelere dikkat etmem gerek? vergiler, sirket, dukkan kirasi, sozlesme vs...? her turlu bilgiye ihtiyacim var. bazi seyler kendiliginden olur; ama ben genede nelerle karsilasabilecegimi ogrenip ona gore hazirlikli olmak istiyorum.




 
uzak bir semtteki bir pastaneye gidip ondan tavsiyeler iste, sohbet et bence.


  • michael_knight  (29.10.13 12:10:17) 
Michael_knight +1

Yalniz sohbetten once iyi bir pasta ye de adam para kazansin daha yardimci olur :)
  • 0dy  (29.10.13 12:16:41) 
olayın vergi ve bürokrasi işlerini bilemeyeceğim ama sana aşçı olarak bi tavsiye verebilirim.
pastanenin açılması elbet çok güzel,tebrik ederim bunun içinde şimdiden. ancak en büyük sorun tutacak mı? sokak başı pastane var artık dikkat edersen ve hepsi aynı :) ekler,poğaça,börek,klasik iğrenç pastalar her yerde var. senin en az birkaç ürünle farklı olman lazım ki insanlar diğer pastaneler yerine seni tercih etsin.

bunları elbet biliyorsun,ukalalık gibi algılama lütfen sadece duyurudan bi meslektaşın başarılı olmasını istiyorum
  • GibsonRules  (29.10.13 12:29:30) 
gibson aklimda saglam bir proje var elbet. yoksa bir dukkan acayim da allah rizkimi verir kafasinda degilim. ulkede olmayan ve tutacagini dusundugum bir proje. o yuzden cok iyi planlama yapmam gerek. egitimli bir pastaci bulmam sart.


  • dokunmakalbime  (29.10.13 13:38:53) 
öncelikle alanda tecrüben vardır umarım. her şeyden önce önemli olan bu. İkincisi, sistemini çok iyi kurmalısın. Paket sipariş yapacak mısın? nasıl yapacaksın, nelere ihtiyacın olacak gibi. Her şeyini iyi işleyen bir sisteme göre kur. Şimdi bu iş dünyanın en süper projesi de olsa tutmayabilir. gereksiz 1 tl'den bile kaçın. Dekor vb. olabildiğince sade olsun. 1 sene sonra kapatırsan, 20 bin TL gömdüğün bir dekora oturur ağlarsın, mazaallah.
Tutacağın yerde MUTLAKA devir hakkı olsun. İşler iyi gider, kötü gider her türlü devir hakkı olmazsa çok zararın olur. kendimden biliyorum.
Daha yazıcam ben de dükkandayım şimdi :)
  • ben bizzat kendim  (29.10.13 16:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.