[]

Bilgisayar bozuntusu

fikir bile yürütemiyorum hangi parçanın zarar gördüğüne dair.

bilgisayar aniden kendini kapattı.
tekrar açtığımızda, bilgisayarın bootları görmediğini, geçerli bir boot takmamız gerektiğini söyledi açılıştaki siyah ekranda. ki boottan kastettiği tahmin edersiniz ki, hdd.

dedim ki herhalde hdd yandı.

sonra bin farklı şey denedim, bilgisayar açıldı?
ertesi gün yani bugün geldik, bu sefer açılışta mouse ve klavye (usb) bile çalışmıyordu ve yine boot hatası gözüküyordu.

sonra bir şey farkettik:
bilgisayarı normal yollardan kapattığımızda, açılışta bu hatayı veriyor.
arkasındaki elektrik düğmesinden kapatıp açtığımızda, bilgisayara giriş yapabiliyordu??

evet sorun bu yani: bilgisayarı arkasındaki elektrik tuşundan kapatırsak çalışıyor, normal yoldan kapatırsak hdd ve usb leri görmüyor?

 
genelde bunun gibi egzantrik sorunların çözümü kasayı yan yatırmak ama onu da denediğinizi biliyorum.

açın, eliniz yatkınsa ne varsa sökün. ram'leri takıp deneyin, sonra ekran kartını takın deneyin, vs. vs. hala aynı şey varsa anakart arızalı diyip işe yaramaz bir cevap veriyorum.
  • celeron 300a  (29.10.13 10:12:38 ~ 10:12:59) 
güç kaynağı sorunu gibi görünüyor.
bilgisayarınızı normal kapatın, sonra fişten çekin bir kaç dakika sonra tekrar takıp açın normal açılacaktır muhtmelen, eğer öyle ise güç kaynağı sorunludur.

  • edip  (29.10.13 10:16:01 ~ 10:17:33) 
kasada elektrik kaçağı olabilir, bu da anakart veya diğer parçaları voltaj yoluyla etkiliyor olabilir.

ya da anakartta direk sıkıntı vardır.
  • thracian  (29.10.13 10:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.