[]

Profesyonel imam olur mu?

Yanlış anlaşılmasın sadece merak ediyorum, inanç duymadığı halde insanlar buna inanıyor ve ben de bilgimi satıyorum mantığıyla hareket ederek işini yapıp parasını alan imam olabilir mi, var mıdır? (Burada din istismarından bahsetmiyorum kesinlikle) Sonuçta birçok insan istemediği halde bir işin peşinden koşturup gidebiliyor. Bu durum inanç aleminde de işleyebilir mi? Hatta imamlar diye sordum ama diğer inançlar içinde sorgulayabiliriz bunu tabii.




 
hmm işiyle özel hayatını karıştırmayan imam. olabilir tabi ama iş etraftakilere durumu açıklamaya gelince işin rengi değişir. imamlar toplumda dinin temsilcileridir ve özel hayatlarıyla da örnek birer insan olmaları gerekir.

not: atayizim.
  • zgrydn  (28.10.13 23:38:36 ~ 23:39:33) 
İmam bilgi satmaz, namaz kıldırır. Hiçbir ateistin de cemaatin başına geçip namaz kılacağını sanmam, fetva veriyor gibi olmayayım ama kılsa da cemaate bir hayrı olmaz muhtemelen.


  • saatgeceninonikisi  (28.10.13 23:42:40) 
olur. hatta efsane olabilir şöyle bir şey duymuştum; imamın birisi yıllık izninde namaz kılmıyormuş. böyle söylenti vardı bir ara. gerçek de olabilir söylenti de. gerçekse sizin soruya cuk oturuyor.


  • kakao  (28.10.13 23:42:48) 
Hiç sanmıyorum öyle dini eğilimi olmayan insanların imamlığı kariyer olarak seçeceğine inanmıyorum.Çünkü bu başka bişey inanç meslesi insanın tabiatına aykırı olur öyle bir profesyonellik bence


  • efsane  (28.10.13 23:46:00) 
Ben de olabileceğine pek kanaat getiremiyorum fakat olmasında hiçbir mantıksızlık da görmüyorum. İmamlar bilgi satmaz evet ama imamın bilmesi ve gerek sözel gerekse eylemsel olarak bizzat kendisi tarafından yapılması beklenen şeyler vardır ve bunlar inanç sahibi birinin yaptığından farksızsa ve insanları dinin istediği şekilde yönlendiriyorsa dinsel açıdan bir sorun yoktur gibi görünüyor (yoktur demiyorum, vardır belki de bilmiyorum).

Fakat bu ikili durum insanlara açıklanmadığı sürece ki açıklanması da beklenemez sanırım, ahlak-etik açısından, o kişinin iç dünyasını nasıl etkiler sizce?
  • sustum  (29.10.13 00:02:40) 
imamlik zaten profesyonelliktir. dinimze gore para karsiligi namaz kildirmak mantikli degil. dusununce anlasilabilir bir sey. fakat 2014 yilinda ben para almadan yapicam bu benim inancim da diyemiyorsun. yani zaten olayin temeli profesyonellik diger kismi tartisilir.


  • sparkle kiddle  (29.10.13 00:02:43) 
çoğu müslüman okumadığı, bilmediği için inanıyor bu dine.
gerçek islamı gerçekten bilse inanmayacak çok kişi var.

imamlar islamla sıradan bir müslümana göre daha fazla ilgilendiğine, islamı daha iyi bildiğine göre bu dinin çelişkilerinin ve yanlışlarının da daha çok farkında olabilecek kişilerdir...

haliyle inanarak bu işe başladığı halde zaman içerisinde edindiği deneyimler ile inancı zayıflamış, ancak bildiği tek iş imamlık olduğundan ve düzgün bir iş bulma şansı olmadığını bildiğinden profesyonel davranarak imamlığa devam ediyor olabilir.

her insanın zaman içerisinde fikirleri değişebileceğinden 99% ihtimalle vardır. az da olsa, tek de olsa(sanmıyorum) vardır...
  • ucan spagetticanavari  (29.10.13 00:36:50 ~ 00:37:28) 
Var. Garanti ve rahat bir işim olsun diye biraz da aile baskısıyla olan birden fazla örnek biliyorum. Tatil yörelerinde çalışıp 'kaynatan'ları duymuştum.
Köylerde çalışıp, unvanını kullanarak gömücülükle falan uğraşanları görmüştüm.

Tabi bunlar hep söylenti. Hassas konu günahlarını almayalım. :)
  • nickini vermek istemeyen uye  (29.10.13 01:43:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.