[]

kısa film ve senaryo

İyi bir kısa film çekmek istiyorum ama içinde zeka olsun ve hikayesi olsun ..Maliyeti çok olmasın bir de filmlere efekt ekleyen programlar var ? Onlar nelerdir ?
Elimizde bir iphone 5 camaresi ve laptop var bu ikisi ile iyi bir kısa film çekilir mi ?



 
her türlü çekersin filmini ama efekt falan bekleme o kaliteye bence...

efekt ekleyen program olarak da adobe after effects
  • loveinaflipbook  (28.10.13 20:43:45 ~ 20:44:02) 
adobe premier kullanmıştım ben ama kaliteli ses yoksa iyi bir filmi unut. ses işini çözmeden film çekmenin amacı yok. ha diyorsan ki görüntüden ses almayacam. konuşma yok. sadece görüntü çekecem üstüne dayayacam müziği o ayrı. ama ses önemli. ses işin bel kemiği. bu arada ses önemli demiş miydim?


  • godsparticle  (28.10.13 20:46:03) 
iphone 5 ile de çekilir niye çekilmesin de, hiçbir şey bilmediğiniz izlenimine kapıldım. Tekniği düşünmeden önce hikayenizi bulun, senaryonuzu yazın derim.

"Filmlere efekt ekleyen programlar" ?!?!? Filmin kurgusunu yapmak için Adobe Premiere, Edius, Sony Vegas gibi programlara bakabilirsiniz veya Mac kullanıyorsanız Final Cut.

Efektten kastınız ne bilmiyorum ve şu cümleyi yazan birinin(hiçbir fikri olmayan anlamında diyorum) bu programı kullanabilmesi-mantığı anlaması baya vakit alır fakat Adobe After Effects.

godsparticle +1000
iyi bir filmi belirleyen en önemli şeylerden biri ses. Işık ve renk kullanımı(kamera ne olursa olsun) da çok önemli bence. Ama ses için Rode Ntg2 yanında kayıt için Zoom H4N ses kayıt cihazı kiraladınız diyelim, madem öyle kameraya da yatırım yapın bi Dslr bulun-kiralayın derim.

edit:
iphone 4s ile çekilmiş bir kısa: vimeo.com
  • rodriguez2  (28.10.13 20:46:55 ~ 21:01:45) 
Eğer tek başına hiç bilginiz yokken, sıfırdan bir koltuk takımını üretebilecek beceri ve sabıra ve en önemlisi ekipmanları bulacak bütçeye veya çevreye sahip değilseniz sıfırdan bir kısa film de çekemezsiniz.

Koltuk takımı üretmeyi, ev yapımı motorsiklet olarak da düşünebilirsiniz, hatta klasik araba da. zorluk düzeyi kafanızdaki "iyi bir film"e yakınlığı ölçebilir.

Ha yok, bugüne kadar en fazla ev ekonomisi dersinde kontrplak kestiydim o yarım kaldı derseniz, bu entry'den 5 yıl sonra "ben bi ara kısa film çekecektim dayıoğlu" diye anlatırsınız en fazla.
  • ben bizzat kendim  (28.10.13 21:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.