[]

GSS borcunuzu ödüyor musunuz?

SGK'dan kontrol ettiğim kadarıyla 1800 TL mecburi genel sağlık sigortası prim borcum birikmiş. Bu saçmasapan uygulama belki kalkar diye ödemiyordum ama kalktığı falan yok. Borç biriktikçe birikiyor. Bunu ödememeyi sürdürürsem ne olur? Siz GSS borçlarınızı ödüyor musunuz?




 
ben ödüyorum. fırsat buldukça sildiriyorum. yurtdısını siliyorlar ögrencilikleri siliyorlar. işe başladıgın dönemde gss aktifse siliyorlar. ama ödüyorum da..


  • ykyt  (28.10.13 16:36:34) 
bunun affı falan olmayacak deniyor.

en güzeli gidip gelir testi yaptırıp 235 lira yerine 30 küsür liraya sigortalı olmak. uygulama aslında güzel. sağlık hizmeti herkesin ihtiyacı.
  • eksi571  (28.10.13 16:39:51) 
@ykyt

İşe başladığın dönemde siliyorlar derken, otomatikman gelirinden mi siliyorlar?

@eksi571

Gelir testi yaptırdım zaten. 235 tl alıyorlar benden.
  • youkoso hitori bocchi  (28.10.13 16:42:56) 
Bir de uygulama güzel falan değil. Hem paralı yapıp hem mecburi tutamazsın bu hizmeti, ama tutuyor adam işte. Özel sağlık sigortası yaptıracağım ben belki? Sana ne? Adam diyor, yok benim sigortamın primini de ödeyeceksin. E sktr git.


  • youkoso hitori bocchi  (28.10.13 16:45:27) 
Demek istedigim gss yi baslattin odedin sonra ise girdin. Gss yi kapatmazsan borcun devam ediyor her ay. Iste gidiyorsun bu tarihte calismaya basladim diyorsun ise giris tarihinden sonra isletilen gsa prim borcunu siliyorlar..


  • ykyt  (28.10.13 16:57:22) 
Uygulama güzel falan değil, insan haklarına aykırı. youkoso +1
235 yerine 30 TL ödeyince de adil hale gelmiş olmuyor.

Size önerim youkoso, zamanınız varsa bu uygulamanın iptali için yargıya başvurun. İnsan haklarına aykırı olduğu için kazanma olasılığınız yüksek ama avukatınızın etkili çalışması gerekiyor. Ha diyelim devleti dava ettiniz, bir şey çıkmadı. Yine de dava açmanız işe yarıyor. Çünkü kayıtlara geçiyor bir kere. Mutlaka başkaları da dava açacaktır bu konuda. Zamanınız varsa yapın bunu. GSS'ye vereceğiniz parayı avukata vermiş olursunuz.
  • grgn  (28.10.13 17:36:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.