[]

irmikli tarifler

irmiği çok seviyorum ama çok az şey biliyorum irmikle yapılan. işte klasik irmik helvası, irmik tatlısı, revani filan.

irmik ile neler yapılır başka güzel tarifleri olan var mı?


 
Ben de çok severim, saydıklarınızın dışında şekerpareye eklerim.. Umarım güzel ve farklı tarifler gelir başlığı takibe alacağım..


  • mutekebbir  (27.10.13 02:59:43) 
Ya ben küçükken İzmir'de böyle el arabasıyla bi tatlı satılırdı annemler izin vermiyor diye gizli gizli yerdim :) İşte o tatlı neyse ondan yapılır, şam tatlısı değil, onun dışı yani kabuğu ve içi daha yumuşak olanı. Bilen varsa yazsın yahu ne o tatlı :(


  • april12th  (27.10.13 03:12:04) 
bir de sütlü irmik tatlısının içine bol miktarda toz fıstık eklenmişini yaparız biz, çok güzel olur o da. bir tane daha var onun da adını bilmiyorum. Gaziantep'te mahalle pastanelerinde satılırdı. Arıyorum ama bulamıyorum.


  • april12th  (27.10.13 03:18:02) 
irmik çorbası deneyebilirsiniz - ya da irmikli çorba. Çocukken içmiştim, tarif veremiyorum ne yazık ki. Sanırım süt de vardı az bir şey. Google'dan ararsanız çıkar belki kimbilir.

Bir de, kalburabastı isimli tatlıda da irmik kullanılır diye biliyorum.
  • cymbelina  (27.10.13 03:29:37 ~ 03:32:18) 
irmik çorbası yapma. bi kere yaptım iğrenç oluyor. irmik çorbanın içinde ne pirinç gibi ne de şehriye gibi. yemesi kötü oluyor.


  • kakao  (27.10.13 03:39:32) 
  • sadecece  (27.10.13 03:24:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.