[]

sokakta yürümekten korkar olmak? (ciddi bir psikolojik problem içerir)

evet dostlar ciddi bir psikolojik problemle karşınızdayım.

gece sokakta tek yürürken bir kez bıçaklanma tehdidi altında 3 kişiden dayak yemiş ve bir kezde bıçaklanma korkusu altında güpegündüz şehrin orta yerinde 4 kişi tarafından gasp edilmiş olmaktan ötürü gece-gündüz fark etmeksizin sokakta yürümekten korkar hale geldim.

toplu taşıma araçlarında ve duraklarda, parklarda, sokak köşelerinde filan nerede serseri kılıklı bir tip görsem tedirgin oluyorum.

az önce otagarda otobüsün kalkmasını beklerken çay içiyorum. konuşamayan yaşlı bir adam geldi omzuma dokundu, yüzüne bile bakmadım korkudan. adam ısrarla gitmeyince bir döndüm elimdeki sigaraya istinaden ateş istiyormuş meğersem. sonra yine oturduğum masanın önünden serseri tipli bir çocuk bana bakarak iki kez geçti. çayı filan bırakıp otobüse koştum.

durum iyicene psikolojik bir vakaya dönüştü sanki. ne yapmalı, ne etmeli? birde siz ne yapıyorsunuz bu tipler karşısında?

 
şimdi kendine güven korkma desem, trafikte yol vermedi diye insan öldüren yaratıklarla yaşadığımız bu dünyada sadece korkaklar uzun yaşar. korkunuz sizi hayatta tutar, yok gurur kibir vs bunların bir cesede fayda sağladığı görülmemiştir


  • LalaKazim  (26.10.13 23:25:28) 
insanlara güvenme kimse bıçak altına yatmaz elbette senin için. savunma sanatları öğren bence gerçekten. hem yaygın hem ders verecek bir yer bulursun daha güvende hissedersin kendini. hem de bi psikologa git bence. cebinde de çakı ya da kesici bir şeyler taşıyabilirsin. göz yaşartıcı sprey taşıyabilirsin.


  • kirazıseviyorum  (26.10.13 23:26:00) 
bir savunma sporuna ve psikoloğa git rahatlarsın


  • erdok  (26.10.13 23:26:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.