[]

sizce tanıştırma işi görücü usulünün az berisi midir?

aileniz size kız/erkek tanıştırmaya giriştiğini duyunca ne hissedersiniz, üstelik yaşınız evde kalma yaşına (hö?) daha gelmediyse, gidip tanış mısınız, yoksa kafadan ön yargı oluşturur musunuz? (çok fazla soru eki mi oldu ne?)




 
Tanışırım, niye tanışmayayım veya ön yargı olsun ki?


  • efrasiyab87  (26.10.13 23:09:05) 
Gidip tanışırım. Ön yargılık bi durum yok.


  • fuerteventura  (26.10.13 23:13:43) 
git tanis ama. genelde bi de ailenin de enbbasindan haberi olunca yasini bilmiyorum ama pat diye kendini nikah masasinda bulabilirsin. bi de nasil olsa herkes biliyo rahatim gorusuyorum disari cikiyorum ayagina o kadar sevmesen bile adami kabullenebilirsin farkinda olmadan. anladiginda cok gec olabilir. bunlara dikkat edersen tanis tabi belki de hayirli kismettir:))


  • ergenpezeveng  (26.10.13 23:16:48) 
kendinizi kötü hissetmez misiniz? hani bir beklenti filan oluşuyo ailenizde filan? ne bilim bi esra erol sendromu peydah olmaz mı?


  • LalaKazim  (26.10.13 23:17:23) 
görüşmekten bişey olmaz. hiç ummadığınız şeyler olabilir hatta...


  • naksidil  (26.10.13 23:19:11) 
yoo. bir kişiyi tanıştırdılar diye evlenecek değilim ki.

Her ailede var o beklenti, zaten olmasa insan doğasına aykırı olurdu.


esra erol sendromu ne demek?
  • efrasiyab87  (26.10.13 23:19:42) 
görücü usulü dediğin annen bir kızı, baban bir oğlanı görüyor beğeniyor onlar da seni görüyor beğeniyor hatta gelin hamamı muhabbeti de buradan geliyor galiba yani karpuz seçer gibi her neyse ondan sonra aralarında anlaşıp sizi evlendiriyorlar gelin damat birbirini gerdek gecesi görüyor ilk defa.

Bu anlattığın çöpçatanlık oluyor.
Ailelerden en az biri buna "kesin evlenmeliler ölmek var dönmek yok" şeklinde bakmıyorsa kimse için bir sakınca yaratmaz herhalde. Ama bir psikolojik baskı olacağı kesin bir parça "şimdi anlaşamazsanız ayşegillerin yüzüne nasıl bakarım" şeklinde, ama bertaraf edilir.
  • dafaiss  (26.10.13 23:27:21) 
tanışırım. ha aileniz tanıştırmış ha arkadaşlarınız tanıştırmış. aynı şey. sadece aile öneriyorsa biraz daha ciddiye alınıyor demektir.


  • japon askeri  (26.10.13 23:28:14) 
@efrasiyab87 ya ne bileyim, düşün sen de o da niye orada olduğunuzu bilip bilmemezlik gelip sohbet edeceksin. e ne iş yapıyosun vs. tabi evin araban var mı ya gitmez ama öyle bir hissiyat yaratmaz mı içinde?


  • LalaKazim  (26.10.13 23:28:33) 
yoo, sadece karşındakini tanımaya çalışırsın. Zaten evin araban var mı olayı olmaz, zaten 2 tarafta genelde birbirlerinin maddi durumunu bilir.

Yalan yok, ben bu tür evliliklerin sanki daha iyi yürüyeceğini düşünüyorum, hele de bu aralar 4-5 hatta 7-8 yıldır süren sevgililiklerin bir anda bittiğini gördükçe.
  • efrasiyab87  (26.10.13 23:33:32) 
Tanistirma=gorucu usulu ama ikisi de kotu seyler degil.


  • nereye bu gidis  (26.10.13 23:37:20) 
tanışmam


  • kirazıseviyorum  (26.10.13 23:44:08) 
görücü usulünde aşk olmaz, zamanla sevgi (aslında alışkanlık) olur derler. tanıştığınız insana da aşık olmanız biraz zor olsa olsa hoşlanabilirsiniz. off ne diyeyim her ucu b.klu beşgen değnek.


  • LalaKazim  (26.10.13 23:48:33) 
tanışmam, tanışmadım.


  • devilred  (27.10.13 01:00:30) 
Tanışmalısın. Arkadaşın da tanıştırsa ailen de tanıştırsa aynı mantık. Arkadaşın tanıştırdığın da çöpçatan oluyor, aile tanıştırdığında görücü oluyor.

Bu yargıyı kaldırarak başla derim.
  • yardıncıoyuncu  (27.10.13 19:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.