[]

Hangi Departmandaki Adamlar En Tepelere Yukseltilir

selam,
buyuk kurumsal sirketlerde bi suru departman (HR, strateji, sales, R&D..) var. bu sirketlerdeki ust yonetime genelde hangi departmandaki adamlarin yukselmesi daha kolaydir? boyle bi genelleme yapilamaz mi yoksa?



 
yapılır; rd ve hr yükselemez. tabi adam kendi ilaç firmasını kurmuşsa rd yükselir.


  • gates  (26.10.13 22:48:39 ~ 22:49:05) 
Valla E&Y, Deloitte, KPMG, PWC gibi vergi denetim sirketlerinde sifirdan baslayip ortakliga kadar yukselebiliyorsun, ozellikle audit ve vergi departmanlarinda. HR'da falan degil. Ama dayanabilirsen tabii.


  • chavez s venezuela  (26.10.13 22:55:38) 
hocam bir işletmenin iyi gittiğini gösteren departman satış departmanıdır. işin kaymağını her zaman satış yer. en dipteki bölüm ise bakımdır. arıza olup makineler durmadıkça sizin varlığınızdan bile haberleri yoktur. ama o makine durursa ensenize biner tüm yöneticiler. en az değer görenler de bakımcılardır.

ek: ABD'de master yapmayanı da genel müdür yapmıyorlar artık. Bu kadar etiket meraklısı işte bizim nadide patronlar.
  • japon askeri  (26.10.13 22:57:12 ~ 22:59:06) 
İş geliştirme, satış...

Bunnar lokomotif. Halbuki muhasebe olmasa, o şirket sıçar.

Bi de teknik servise girip ordan satışa geçenner var. HR'ın yükselmesini beklemem.

Ama yükselmeye bu kadar meraklı olmayın. Zirveler sürekli fırtınalıdır. Abdi'nin genel müdürü, ayda 100 bin net maaşı bırakıp çekildi... Gendi işini yapıyo.
  • compadrito  (26.10.13 23:26:12) 
kendi reklamını iyi yapıp çalışmasa da çalışıyormuş gibi görünenler departmanı. Kendi özel yönetmelikte bir engel yoksa buna en uygun departman hangisiyse o işte. İşi gözükmeyen bir bölümdeysen yükselmek hayal.


  • dafaiss  (26.10.13 23:34:49) 
Her zaman şöyle olur,

Satış>finansman/finans>diğerleri. En son hr falandır zaten. Hrdan ceo mu olur ya.
  • esenboga  (26.10.13 23:55:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.