[]

Hangi zeytinyağıyla kızartma yapılır ?

riviera mı yoksa sızmayla mı ? valla annem soruyor ben hiç anlamam :)




 
riviera'nın tütme noktası daha yüksek olur genelde ama ikisininki de bence kızartma yapmak için çok düşük. daha yüksek ısılara çıkacak çiçek/kanola/fındık yağı gibi yağları tercih etmek lazım güzel bir kızartma için.


  • talemon  (26.10.13 21:54:26) 
fındık yağını bilmiyorum ama riviera da sızma da ayçiçek'ten daha iyi sonuç veriyor, ayrıca çok daha sağlıklı. yanma noktası da 270 derece gibi bir şeydi. yani bu demek oluyor ki zeytinyağı yanıyor zannetmenizin nedeni yağ içindeki partiküllerin ufak ufak patlaması. yanma değil.


  • zgrydn  (26.10.13 22:15:16) 
Bir gıda mühendisi bana şiddetle rivierayı tavsiye etmiş hatta ayçiçeğe hiç bulaşma demişti.


  • saatgeceninonikisi  (26.10.13 22:32:51) 
Bir asci, "kisik ateste kizartirsaniz kokmaz, yag ceker diyorlar, atiyorlar" mealinde konusmustu.


  • nereye bu gidis  (26.10.13 23:42:16) 
merak etmeyin her turlu zeytinyagi tava isisina dayankli sekildedir. rivieranin daha cok tercih edilmesi daha az koku yapmasindandir. koku da esasen yagin yandigindan degil, icinden cikan molekullerin yaptigi kokudur. sadece burnunuzun keyfi olarak riviera kullanabilirsiniz. benim de tavsiyem asla kanola, aycicegi gibi yaglara saglik acisindan bulasmamaniz. findik ve zeytinyagi butcenizi zorlamadigi takdirde.


  • kitchen confidential  (27.10.13 00:42:04) 
Illa zyagi kullancaksan riviera. Sizma soguklar icindir daha ziyade. Riviera yemek yaparken kullanilir.


  • cassidy fairylady  (27.10.13 03:09:29) 
soğuk sıkım sızma dururken, hegzan ile ayrılan riviera'yı kullan diyen gıda mühendisinin diplomasını nerden aldığını sormak lazım.

her şeye sızma kullanıyorum, başka birşeye gerek yok..
  • bahadr35  (27.10.13 07:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.