[]

kediler, açlık, doymamak...

evimde bir adet sokakta bakımsızlıktan cüce kalmış 3 aylık gibi görünen 5 6 aylık civarı kedi,bir adet de seyahat kafesini kıracak öküzlükte 1.5 yaşında bir kedi var.

büyük kedi normalde inanılmaz hırçın, kodu mu oturtan, çılgın bir kedi. ama bu minik geldiğinden beri ben,m çocuk aç geziyor sürekli. küçücük boyuna bakmadan koca dananın mamasını da yiyor ufaklık! büyük olan da "yesin garibim" der gibi kenara çekiliyor, sonra gelip bana ağlıyor açım diye...

kedileri barf besliyorum.
aralarda acıktık biz diye mızırdanırlarsa kuru mama veriyorum biraz da.
ama doyuramıyorum. küçük olan doymuyor. sürekli yiyor, etrafta mama olmasa benim yiyeceklermi yiyor, o da olmadı buzdolabının ya da kuru mamanın olduğu dolabın kapısında oturup ağlıyor.

asıl doyuracağım ben bunu?

çok yesin yemeye de koca danam neden izin veriyor kendi yemeğinin alınmasına onu anlamıyorum. hayır vursa oturtur yani küçüküğü, neden izin veriyor ki mama kabını silip süpürmesine?

 
kurt olabilir bağırsağında, veterinere dökecek bişi sorun. Ondan olabilir öküz gibi yiyip cüce kalması. Son kısım muallak tabii, seviyordur, acıyordur, korkuyordur bi şekilde. Hayvan sonuçta.


  • whoosie  (26.10.13 18:05:47 ~ 18:06:27) 
bizim bahçedeki kalabalık kedi nüfusunda da benzer bir davranış var aslında, koca baba tekirler bile yavrular mamaya saldırınca çekiliyorlar.anneler zaten yavrular yesin diye bekliyor, o anda yavru kedisi olmayan dişi kediler de bekliyor.
benim gördüğüm daha çok ,bir kenarda bekleyen yavruların anası denilen,anne olmanın verdiği on kaplan gücündeki kediden sakınmak, belki hayvanlara bir içgüdü olarak yerleşmiş olabilir. bırak yavrular yesin yoksa her an anası gelip çemkirebilir gibi:) küçüğe büyüğe ayrı noktalarda verebilirsiniz, büyük kedi ve mamasını bir odaya koyup bir yarım saat kapısını kapalı tutabilirsiniz. barf besleniyorsa zaten mamalrının yarım saatten fazla etrafta kalmasına izin vermiyorsunuzdur.
bazı kediler balık gibi doyduklarını zor anlıyorlar, siz onun ihtiyacı olan miktarı biliyorsunuz sonuçta, benim denyo kedim bir dönem ikinci kediyle aynı eve gelince diğer kedi yemesin diye iki kişilik mamayı yiyip sonra arada kusup öbürü gelmeden yine bitireyim diye yemeye devam etmeye uğraşıyordu.
  • alice practice  (26.10.13 18:08:26) 
büyük kedi stresten de yemiyor olabilir. benim iki kedim var biri doğurunca diğeri yavrular yüzünden stres olup yememeye başlamıştı


  • piyu  (26.10.13 18:10:57) 
küçük olanın parazit sorunları yok. döktük ilk geldiğinde onları. başta aç kalma korkusu diyordum ama, artık biliyor aç kalmayacağını da neden böyle yiyor anlamıyorum.
cüceliği sokakta bakımsız kalmasından tamamen, eve geldiğinden beri tam iki katına çıktı yoksa, gerçi hala 6 aylık bir kedi için çok küçük 1.5 kilo ama ilk aldığım zamanla karşılaştırıyorum...

büyük olanda da iştah sorunu yok, ben sadece ona elimden falan verince ya da benim tabağıma ortak olduğunda deli gibi yiyor, küçük olanla beraber yediklerinde sıkıntı... ayrı vermek de istemiyorum açıkçası yemeği, sosyalleşmede yemek yemenin önemli bir adım olduğunu düşünüyorum çünkü ama böyle devam ederse mecbur öyle yapacağım gibi...
  • mutevazi  (26.10.13 18:29:14) 
yavru kedinin yedigi miktari bilmiyorum ama yavru kediler eriskin kediden daha cok yer. Buyume doneminde olduklari icin gunde en az 4 kez yemek yerler.
buyuk olan strese girdiginden yemiyor olabilir. kuru mama surekli dursun kucuk olan gidip gelip yer.

  • congratulationsyouwon  (27.10.13 07:26:52) 
- bildiğim bir şey varsa kediler her zaman açtır. ben benim rahmetlinin önüne 2 kg sosis koydum bir seferde 2 teneke ton balığı koydum. yedi ve tıksırana kadar yedi sonra akşama kadar uyudu. bu zamana kadar hangi kediyle karşılaştıysam ki ben çooooooooooooook severim kuduz tehliksine bile aldırmadan alır severim çantamda kuru mama taşıyacak kadar anlayın neyse karşılaştığım toplam kedisi sayısından 3-5 arkasında yemek bırakırdı diğerleri kırıntı bırakmazdı. bunu bir veterinere sormuştum eğer ki kedinin yemek düzeni dengesizse hayvan ilerleyen saatlerde daha fazla aç kalmamak mevcut vücudunun aç kalma gibi durumlarda kullandığı yağ besinin dengelemek için sürekli yemek istiyorlarmış
- diğer kedi psikolojik bunalıma girmiş benzer bir durumla karşılaşmıştım. 1 nci kedi anmara kedisi, kodumu oturtan cüsseli ve erkek 2 nci kedi dişi, ankara kedisi minyon tipli sürekli aç aç aç. 1 nci kedi ne zaman mama yese 2nci kedi piyasaya çıkınca mamanın yüzüne bakmazdı. tavsiyem kedilerin mama yedikleri kapları ve su içtikleri tabakları birbirlerinden ayır.

  • seferyan  (29.10.13 19:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.