[]

Tranitalia bileti tarih - saat sorunu

İtalyadayım. Bir şehirden diğerine gideceğim, gidiş dönüş biletini istasyondan satın aldım. Öncesinde saati ve istediğim tren tipini belirleyip (Regionale Veloce), şu saatte, şu gün şurdan şuraya gitmek istiyorum diye görevliye söyledim.

Fakat satın aldığım biletlerin üstünde yolculuk günümün tarihi, saati yazmıyor, sadece bileti alış saati ve tarihi var. bir de "Biglietto treno ordinario da convalidare utilizzabile dal 26/10/13 al 25/12/13" diyor bu da bilet bu tarihler arasında geçerli diyor sanırım.

1- Bu ne demek şimdi, bu tarihler arasında istediğin zaman, istediğin saatte seyahat edebilirsin, tren saatini kaçırsam da sonraki trene binebilirim, biletin yanması olayı yok mu demek cidden?

2- Ulan bineceğim trenin cinsi(Regionale veloce, Intercity bilmemne), kodu falan da yazmıyor bu meretlerin üstünde. İstediğim trene binerim demek değildir bu herhalde?

Daha yakın zamanda otobüste biletimiz 100 dakika olan süresini 10 dakika geçtik diye biletimiz yanmış, controllera yakalanma cenabetliği yaşadık da, , 40€ ceza yedik kişi başı tüm arkadaş grubu, trende de skmesinler artık bizi, teşekkürler

 
1- evet

2- net bir fikrim yok ama üzerinde partenza ve arrivo başlıkları altında şehirlerin yazıyor olması lazımdı sanki?

not: ceza yerseniz inanılmaz salağa yatın. biz bi kere öyle adama yakalandık da tek kelime italyanca konuşmadık only english dedim adamın başının etini yedik, 40 euroluk ceza yerine 5 euroluk gecikme bedeli tadında bir şeyle kurtardık. yani trene binmeden önce mutlaka okutun o bileti de göte gelmeyin.
  • barkopasa  (26.10.13 13:24:42) 
@barkopaşa Evet partenzo arrivo kısmı var, burada gidip geleceği şehirler yazıyor sadece, ne trenin cinsi, ne saati, ne yolculuk zamanı hiçbir şey yok, sadece 2nd class olduğu yazıyor.

Bizde yeterince salağa yattık da, tek kelime İtalyanca konuşmadık, adamlar iplemedi, Hatta okuldan İtalyan profesörümüzü arayıp konuşturduk, şehri bilmiyorlar ilk defa geliyorlar diye dil döktü adam sallamadılar. Bir arkadaş kimlik kartını herşeyi evden unutmuştu, onu polise götüreceklerdi eğer İtalyan prof. ikna edemeseydi
  • freedonia  (26.10.13 13:35:15 ~ 13:36:38) 
1-evet

2-hızlı trene binmediğin sürece sıkıntı çıkmaz. binmeden önce sarı mekinalarda biletini check-in yaptırmayı unutma.
  • only the strong survive  (26.10.13 13:40:31) 
@ only the strong survive hızlı tren hangisi oluyor acaba? Intercity 676 bilmemne olanlar mı, 3e 3 karşılıklı koltuklu oda tipli olanlar mı?


  • freedonia  (26.10.13 13:43:58) 
sizin şanssızlığınız ya da bizim şansımızmış diyeyim o zaman.

anı olarak trenitalia biletimi saklamıştım onda da 2nd class yazıyor. sadece tarih aralığı, şehirler, km mesafe bilgisi var. zaman, saat tren cinsi yazmıyor. sanırım sizinki de benim gibi. sıkıntı yoktur yani. ha ama yine de nolur nolmaz görevliye denk gelirseniz bu biglietto bu tren için okay midir diye sorun. ama problem çıkmaz sanmıyorum. hatta dur caps koyayım benim biletle ilgili. belki benzerlik çıkarırsın.

i39.tinypic.com
  • barkopasa  (26.10.13 13:46:17) 
regionale veloce ve intercity normal trenler. freccia rossa freccia bianca falan dedikleri hızlı trenler. ayrıca vagonların üstünte kaçıncı sınıf vagon oldukları yazar, onlara da dikkat edin.


  • only the strong survive  (26.10.13 13:46:59) 
@ barkopasa evet tamamıyla aynı format


  • freedonia  (26.10.13 13:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.