[]

Kim 500 milyar ister

Hatirlar misiniz show tv deyken 2000li yillarin basinda efsane bir bolumu vardi.. Soru "asagidakilerden hangisi daha gec (erken) icat edilmistir?" diye. Siklar duduklu tencere televizyon gramofon ve x'ti. X i hatirlayamadim. Yarismaci tek tek hangisinin hangi yil kim tarafindan icat edildigini sayip milleti sok etmis, sonunda ikisi arasinda kalip soruyu cevaplamis ve 250.000lik soruda elenmisti. Sonra soruyla ilgili sikintilar ortaya cikti, hincal verin adamin 250.000 ini filan deyip kenan isik' i filan elestirmis, yarismaci da mahkemeye gidip yeniden yarismisti sonradan soru yanlis diye.

O yarismaci su an show tv de yarisiyor.(yine de emin olamadim size sorayim dedim). Boyle de gereksiz seylerle doludur hafizam.


 
kravattı skalndal olan şık
hırvatlar bulmuş falan öyle bişeler hatırladım

  • cecilia  (25.10.13 23:26:56) 
@cecilia

O da diger efsane bolumdu :))
  • cihann  (25.10.13 23:28:44) 
ben olayın detaylarını bilmiyorum ama bu dediğin bölümü nasılsa hatırladım lan. evet, adam hepsinin mucidini saymıştı teker teker.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.10.13 23:28:44) 
@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

Hatta adam " yillardir bu yarismaya hazirlaniyorum, ansiklopedilerle yatip kalkiyorum ve bir cok seyi ezberledim bu yarisma icin" gibisinden bir sey demisti.. Duduklu tencerenin kim tarafindan hangi yil icat edildigini bir cirpida soyleyince conan isik ve herkes sok gecirmisti amk.. Su an show daki firat isimli eleman sanirim bu adam adfghd...
  • cihann  (25.10.13 23:34:06) 
o soru öyle değildi; --bir amerikan başkanı aşağıdakilerden hangisine ''güzel icat fakat kim kullanır ki bunu'' şeklinde tepki vermiştir-- sorusuydu. şıkların ikisi telefon ve düdüklü tencere idi diğer ikisini hatırlamıyorum.


  • sperm mail  (25.10.13 23:34:18) 
@ sperm mail

Su an alt ust ettin beni... E bu adam niye tarihleri ve kimin icat ettigini saymisti ki? Acaba ilgili abd baskaninin hangi yillarda yasadigiyla mi bagdastrmaya calismisti?
  • cihann  (25.10.13 23:36:14) 
ABD Başkanı Rutherford B. Hayesin 1877de, Şaşırtıcı bir buluş ama kim niye kullansın ki? dediği buluş aşağıdakilerden hangisidir?
a) Gramofon; b) Televizyon; c) Düdüklü tencere; d) Telefon

cevap d) telefon
  • mosquera  (25.10.13 23:41:52 ~ 23:45:34) 
Mosquera noktayi koydu :) demek herif duduklu tencerenin hangi yil icat edildigini o yuzden soyledi. Kimin icat ettigini de soyleyip havayi basti ..


  • cihann  (25.10.13 23:49:51) 
Ya yok mu link mink, valla izlemem lazım çok merak ettim adamı.


  • buff  (25.10.13 23:50:34) 
  • mosquera  (25.10.13 23:56:05) 
Oha!! Neler donmus amk.. Bu arada showdaki firat cidden buymus ya ahahah... O degilde herif abd'den filan belge istemis.. Gerci duduklu tencerenin kim tarafindan ne zaman icat edildigini bilen adamdan beklenir :) yarisma da kanal d deymis sanirim... Tey tey tey..,


  • cihann  (26.10.13 00:00:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.