[]

guitar rig programı açıkken arkadan müzik dinleyemiyorum

gitarı bilgisayara bağladığımda guitar rig ve asio4all programlarını kullanıyorum. lakin guitar rig ve asio4all açıkken arkadan müzik çalıştıramıyorum. mesela müzik eşliğinde çalmak istiyorum, ama olmuyor. müzik açıkken asio4all şu hatayı veriyor: ms gs wavetable synth enabled?

ne yapmam gerek? daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu?


 
ayni sorunu yaşayan biri şöyle çözmüş.

Solution found!!

After combing through the internet for days, here's a workaround that I found. Apparently the main problem is that GS Wavetable Synth and the ASIO driver use the same port, but settings are set so that only one can use it at a time (exclusivity). You need to change this in control panel. As a side note, I'm using windows 7 and FLStudio9 so the exact setting may be slightly different for you.

1. Go to control panel
2. Click Hardware/Sound
3. Under "Sound" click "Manage Audio Devices"
4. Right click on any of your playback devices and go to properties
5. Under advanced tab disable everything in exclusive mode
6. Repeat this for all devices under your "Playback" tab. (I had 2 devices: Internal speaker/headphone and SPDIF interface)

This eliminates the problem of Asio4all and Microsoft GS Wavetable synth not being able to use the same drivers simultaneously.

Now go to FL Studio and in your mixer:
1. Click on the "Master" channel thingy (pretty sure I'm using the wrong terminology there, but it say's "Master" written vertically, not rocket science)
2. On the mixer's left panel click on the Out pull down menu and change audio output to "HD Audio Output 2."

Everything should work now.
I've been searching for this solution for days now, and I finally got it right so I wanted to share it with yall. Hope it works!

mtippach.proboards.com
  • la traviata  (25.10.13 23:17:19 ~ 23:17:31) 
yukarıdaki cevap işe yaramazsa çalacağın parçayı guitar rig tapedeck'ine atıp çalabilirsin.


  • odanesi  (25.10.13 23:30:38) 
çok taşaklı bir ses kartın yoksa asio açıkken o program haricinde ses alamazsın. bu yüzden guitar rig gibi porgramları "stand alone" yani tek bir program olarak çalıştırmamalısın. bunun yerine cubase veya audicity gibi vst çalıştıran bir programda guitar rig'i vst olarak çalıştırırsan, diğer kanallara istediğin sesleri atar, kayıt yapar hatta her kanal için ayrı bir guitar rig açarak aynı dosyada birden fazla efektle gitar çalabilirsin. mesela fender amfiyle ritm atıp üzerine 2. kanalda marshall amfi+dist pedal ile solo atabilirsin.

diğer bir seçenek de @odanesi nin dediği gibi guitar rig'in tapedeck'ine atmak ama onda seçeneklerin kısıtlı.
  • r_u_h  (26.10.13 02:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.