[]

kıbrıs neden bu kadar...

sıkıcı? doğu akdeniz üniversitesi'ne geldim. yahu bu gazimağusa ne kadar kötü bir yerdir böyle? ne doğru düzgün alışveriş yapacak yer var, ne gezecek yer? hayır güzel de değilki. 5 sene nasıl geçecek burda yahu? yol yakınken dönsem mi ne dersiniz?




 
kıbrıs neden böyle? kıbrıs, türkiye haricinde hiçbir ülke şu anda tanımadığı, geçmişte tanımış olan birkaç ülkenin de türkiye'nin isteği üzerine tanımaktan vazgeçtiği; şu anda adada bulunan kıbrıslı nüfusun 3 katı kıbrıslının sadece büyük britanya'da yaşadığı, türkiye'nin üretimden kopardığı bir yer olduğu, şu anda adadaki nüfusun türkiye'den taşınanlar çoğunlukta olduğu ve ambargo altında olduğu için böyle.

gene gezecek yer var eğer ki araban var ise; alışveriş yapacak yer de var eğer ki güney kıbrıs'a geçebiliyorsan yahut bazı yerlere gene araba ile gidebiliyorsan. gene kıbrıs güzel olmasa idi, hali hazırda bu kadar fazla turist çekemezdi lakin herkesin kendi görüşü tabii; üniversitenin çevresi ancak kıbrıs'ın tamamı değil, aklında tut onu da.

daha fazla puan alabilip gidebiliyorsan bir yere de dönüş yolun açık ama daü'ye gelmek için aldığın puan ile de gidip anadolu'da pek ciddiye alınmayacak bir üniversitede mahalle baskısı altında okuyup geçinip gidersin ancak.
  • kulkke  (25.10.13 20:32:55 ~ 20:34:46) 
kıbrıs güzeldir yahu.
pahalıdır, imkanları kısıtlıdır vs ama insanı rahattır, iyidir; ha bir de kıbrısta çevre olmadan vakit geçmez, ama çevren olursa da çok güzel vakit geçirirsin. çevre edin, yazın denize filan gidersin, girneyi karpazı gezersin.

  • cedex  (25.10.13 20:46:40) 
gazimagusda yasadım hatta daüde okudum bırıncısı sıkıcı degıl. ıkıncısı bıtmedı su turkıyeye bok tma hstlıgı amk kıbrıslıların rumlardn frkı ne kı sureklı ense ypalım derdındeler gorende göçmenler gıbı delıcesıne bır clısm mı vr znneder adamlarda.

a tusum bozuk.
  • the knight of the apocalypsy  (25.10.13 21:00:19) 
üretince kıbrıs hiçbir yere hiçbir şey satamıyor, türkiye de dahil olarak her yer ambargo uyguluyor; 90ların ortalarına kadar büyük britanya'ya ihracat var idi onu da türkiye kktc damgası bastırtmaya başladığı için girne limanında durdurdu ingiltere. neyin çalışması, neye çalışma? gene kıbrıs'ın geçirdiği toplumsal değişimler vesaire mevhumları da türkiye'nin yarattığı sistem ile ilgili; şurada hakeza bugünkü koşullar yokken çok daha farklı olan bir toplumdan bahsediyoruz. ayrıca kıbrıslılar'ın yahut türkiyeliler'in ne kadar tembel olduklarına yahut olmadıklarına dair istatiski bilgi var ise elinde hep beraber bakalım. türkiye gelmeden önce çalışkanlığa ve paylaşım kültürüne dair veriler var örneğin ama daha fazlası senin elinde var ise paylaş da saçmalamaktan ötesine gitsin.

kıbrıslılar'ın da rumlar'dan farkı, her komşu ve iç içe yaşanmış ulusun-halkın diğer komşu ve iç içe yaşanmış ulustan-halktan farkı kadar. bitmedi şu "rumlardan fark" ırkçı geyiği de.

türkiye yönetiyor adayı, kime suç bulalım, grönland yönetimine mi?
  • kulkke  (25.10.13 21:25:10 ~ 26.10.13 11:14:06) 
once sormustunuz geberix nicki hatirladim baktim simdi cevabim suydu ortamla ilgili
"kibrisa 3 ay dayanan biri olarak diyorum ki aradigin tek sey okulun iyi olup olmamasiysa, deniz gunes alkol de seviyorsan kal yoksa don diyorum. kibris oyle kolay dayanilacak bir yer degil. ingilizcen iyiyse yabanci arkadas ortami kurman kolay isletmede durum nasil bilmiyorum gerci"

hala gecerli.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (25.10.13 21:59:13) 
aga bencede türkiyey suç bulmk lazım sabah 9 -12 oglen 14-16 arasında bankalara mesai yaptıran turkıyeyı kınıyorum. cok clısıyor memurum benım. hepsı boyle ensenın kraalı yapılsın sonr turkıye soyle boyle. yemın edıyorum 74 de mudahale eden turkıye beyınsızzızn onde gıdenı bırk ne hallerı vaarsaa gorsunler. aadamlaar dun kendılerını kesen rumu turklerden cok sevıyor. ordaa yaasadım neyın ne oldugunu ıyı bılıyorum ısım ve yer vererek trtısırım bu konuyu o yuzzden ırkçı dedıgın adama konustugunu bıl. tatlı su humanıstı.


  • the knight of the apocalypsy  (25.10.13 23:10:49) 
paşam nesini biliyorsun, hangi ismi veriyorsun? tartışsana, çok merak ettim cidden 5 yılda üniversitenin çevresinde hangi müthiş analizlerini yaptığını ülkenin makro düzeyde..

türkiye kıbrıs'a keyfine müdahele etmedi ve müdahele ettikten sonra da antlaşma uyarınca yapması gereken olan geri gitme eylemi yerine kalmayı seçti. şu anda akdeniz kıyılarını kıbrıs sayesinde koruyor; gelmesi de gitmemesi de bununla ilgili. para veriyor olması da kıbrıs'ın tüm üretim ve ihracatını türkiye'nin bizzat kesip kendisine adayı bağlaması ile ilgili. türkiye'nin kendi politikası. önce kendine bağımlı yapıp üretimden kopararak ardından "ense" geyiği yapmanın herhangi bir mantıklı tarafı yok. (ense geyiğini yapan panda yavrusu da öss denilen dandik sınav ile daü'ye anca girebilmiş bu arada, o da ayrı bir komiklik unsuru.)

gene bankalardaki mesai türkiye yok iken kıbrıs koşullarına daha uygun idi ve bunun ile de gayet işliyordu. sanki son 100 yıl içerisindeki kıbrıs ekonomisi ve çalışma saatleri üzerine herhangi bir bilgi birikimi varmış gibi yoktan sallayınca birşey ortaya koymuş olmuyorsun pıtırcık. kaldı ki tekrarlayayım, türkiye'nin kendi politikası tüm üretimi kesip adaya para aktarmayı seçmek; ada türkiye gelmeden önce de yaz mesaisine sahipti, üretimi kesti ise bir zahmet de ödüyor türkiye.

ırkçı olduğunu bilmeyen ırkçı da bambaşka bu arada; türkiye türdaşlarınla dolu. hümanist falan da değilim, tatlısuda hiç değilim pıtırcık. azalarak bitemediniz hala da dünyaya iyilik yapıp.
  • kulkke  (26.10.13 00:49:01 ~ 12.03.14 17:15:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.