[]

MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI MAMAK ANKARA

Buraya kısa dönem askerlik için gidiyorum. Ustalık da acemilik de burada.

Tam olarak ne yaptırıyorlar burada, müzik öğretmeniyim alanımla ilgili bir yere gideceğimi sanarken burası geldi.

Daha önce burada askerlik yapan var mı; nasıldır, nelerle karşılaşacağım?

 
Kardeşim acemiliğinde buradaydı, ne yaptırdıklarına dair bilgim yok ama çok rahattı, gündüz arıyorduk uyuyordu mesela.. Komutanlar çok ilgiliymiş, iyilermiş.. Hiç sıkıntı çekmedi, hatta usta birliği de buraya çıksın diye dua ediyordu..
Yeterli bilgi gelmezse telefon eder sorarım neler yaptırdıklarını..

  • mutekebbir  (25.10.13 17:37:53 ~ 17:39:39) 
bi arkadaş yine aynı yeri sordu bugün duyuruda. ona dediğimin aynını sana diyorum: çok şanslısın. geçen sene yakın arkadaşım burda yaptı askerliğini, çok rahat askerlik yaptı. birde evci çıkıyordu herifçi. iyidir yani. hayırlı tezkereler.


  • battal gemalmaz  (25.10.13 17:44:26) 
Ben acemiliğimi burada yaptım. 331.KD olarak gittim ve benim dönem çok kalabalıktı o yüzden başta biraz zorluk çektik.

Acemilikteyken haftada 2 kez banyo yapabiliyorduk o da 10 dakika. Bu arada oranın soğuğu çok kötüdür adamı yatağa düşürür dikkat et! Yaptığımız eğitimler sadece selam durma eğitimleriydi. Öyle selam durulur böyle yürünür eğitimi. Daha sonra bir miktar silah eğitimi aldık ama acemiliğin büyük bölümü sabahın 5'inden akşamın 6'sına kadar ayakta ve soğulta beklemekle geçti.

Usta birliğimi de Kara Harb Okulu'nda yaptım.
  • Nocturne  (25.10.13 17:48:52 ~ 17:49:35) 
acemiliğimi ben de burada yaptım. 349. KD.

Sözlükteki bilgileri oku, yeter de artar sana. Tatil köyü resmen.

Öncelikle yemekleri sivil şirket yaptığı için mükemmeldir. Usta birliğinde eğitim bölüklerine düşersen acemi askerler biraz yorar seni o kadar.

Kışlanın devasa olmasından dolayı acemilikte aşırı kalabalık olur ve yapacağınız her şey için sıra beklmek zorunda kalırsınız. Yemek sırasında 1,5 saat beklediğimizi hatırlıyorum ben.

İlk hafta tümen komutanı Tümg. Taner Düvenci sizi toplar ve hitap eder. Orada diyecek ki ''Şu anda bulunduğunuz kışla Türkiye'nin en modern ve imkanları en bol olan kışlalarından biridir.'' İnanın. Öyledir.

ek: Mebs deyince aklıma mebs marşı geldi. Öyle dile dolanıyor ki bu meret rahat 1 ay söylemişimdir kendi kendime :)
  • japon askeri  (25.10.13 18:44:16 ~ 18:46:34) 
Bir müzik öğretmeni olarak mebs marşının farkındalığını sağlayarak belki de beni olası müzik seçmelerinde bir adım öne taşıdınız teşekkürler :)

Hakaten konusu açılmışken, orada müzik seçmelerine hiç şahit oldunuz mu? konservatuar, güzel sanatlar fakültesi, eğitim fakültelerinin müzik bölümleri gibi yerlerden okuyanlara yapıyorlarmış. Var mı bilginiz?
  • jamiro  (25.10.13 19:48:13) 
Bölüklerdeki müzikle uğraşan askerleri toplayıp mülakata sokuyorlar hocam. Seçilenler usta birliği yerlerine bakılmaksızın orduevleri, moral takımları vs. gibi yerlerde görevlendiriliyor. Benim koğuştan arkadaşım Ege Ordusu Moral Takımı'na gönderilmişti acemilikten sonra.


  • japon askeri  (25.10.13 20:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.