[]

hostel tecrübesi

Daha önce hiç hostelde veya yurtta kalmadım. şimdi roma'da bir hostelde ve bir otelde yer ayırttım 3 geceliğine. biri 6 kişilik yatakhanede bir yatak, hostelin puanı çok çok iyi ve 3 gecelik fiyatı 160 tl civarı (56 eur). otel ise puanı düşük, memnun olmayanlar (ekstra rezervasyon yapıp da otel dışı bir binaya götürülmekten şikayet etmiş çoğu) falan var. ama tek kişilik mis gibi oda. ancak 3 gece fiyatı 450 tl (165 eur).

son iki yıldır uykum çok hassas en ufak bir sese uyanıyorum. hayatımda hiç yurt gibi yerlerde kalmadım. ilk defa böyle bir tecrübem olacak kalırsam.
ama fiyat acayip fark ediyor (tl'nin değersizliğinin etkisi büyük). yani 450 tl'yi ödeyebilirim ama çok ani gelişen bir tatil oldu, bütçem çok geniş değil ama sonraki aylarda toparlarım en kötü. ama tabii niye sıkıntıya gireyim. bir de hostel tecrübesi de bir yandan cazip gelmiyor değil. :)

ne yapsam? hostel tecrübesi olanlar biraz paylaşabilir mi? oteli bugün iptal etmezsem bir daha değiştiremiyorum, son gün bugün. :(

teşekkürler...

 
hostelworld, tripadvisor gibi yerlerin puanları çok değerli.
Erasmus'ta çok fazla hostel de kaldım.
benim de uykum hafiftir ama en zevkli şeydir hostel'de kalmak.

6 kişilik oda birisi gelir gecenin 4'ü sen sabah 6-7 de uyanacaksındır sarhoş gelir sağa sola çarpar uyanırsın.
Hostel de kalan kitle genelde öğrenci o yüzden mal adam olmaz herkes saygılıdır birbirine.
Eğer gençsen çok lükse alışkın bir insan değilsen kesinlikle kal. Çok insanla tanışırsın eğlenceli olur.
hostel'i iyi seçmelisin ama puanlar yorumlar çok önemli
  • croswell  (25.10.13 16:45:17) 
ben 14 yaşından beri yurt-hostel ev arkadaşı derken bulduğu yerde uyuabilir bi insanım orası başka ama hostel kalınamaz bi yer değil bence. bütün gün gezeceksiniz gelip sızacaksınız...hiç gece 3'te odaya sarhoş geleni denk gelmedi bana henüz. öğrenci iseniz veya bütçe darsa bence oteli boşverinn hostelde kalın.


  • niye ama  (25.10.13 16:49:07) 
Biraz yaşla, rahatlık arayışıyla ilgili bir konu ama seyahat eden her insanın en az bir kez hostel tecrübesi yaşamasını tavsiye ederim.

croswell'in söylediklerine aynen katılıyorum.
  • long live rock n roll  (25.10.13 16:49:13) 
dünyanın en hassas uykulu adamı olabilirim, ben de defalarca hostelde kaldım hiç sorunsuz. herhangi bir eczanede bulabileceğin slikon kulak tıkaçları çok işe yarıyor, hatta bazı hostellerde resepsiyonlarda bile veriyorlar bunları. öte yandan hostellerde isanlarla tanışmak falan inanılmaz keyiflidir.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.10.13 17:07:33) 
askerlik yaptıysan hostel zaten hilton gelir. hostelworld ve booking.com sitelerinden yorumları oku. sakin mi yoksa gürültülü bir mevkide mi öğrenirsin. odadakiler sessiz de olsa bazen bulunduğu bölge (hastaneye yakın, ana caddeye bakan vs veya bar üstü, disko yanı vs) önemli.

hostele gidersen verdiğin para düşük olacağı için beklentin de düşük olacak ve her şeyden rahatsız olmayacaksın. hotele gidersen beklentin yüksek olacak, temiz çarşaflarda sessizce uyumak, güzel bir açıkbüfe kahvaltı vs arayacaksın, en küçük pürüz keyfini bozacak, keşke hostele gitseydim diyeceksin.

bence hostel.
  • sttc  (25.10.13 19:38:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.