[]

Kullanılmayan Yıllık İzin

Merhaba,

Ağustos ayında ayrıldığım kurumda hakettiğim 20 günlük izinin 13 gününü kullandım. Çıkarken yazdığım dilekçede de, kullanmadığım 7 günlük izinin karşılığını ücret olarak talep ettiğimi bildirdim. Sözlü olarak da bu konuda teyit almıştım. Ancak, aradan geçen iki ayda para hala yatmayınca kurumun İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda çalışan ve şahsen tanıdığım bir görevliye durumu sordum. O da bana, yalan yanlış ifadelerle bana böyle bir hakkımın olmadığını yedirmeye çalıştı. Ben hem iş kanununa hem de kurumun izin yönergesine yeterince hakim olduğum için kendisinin haksız olduğunu kendisine de anlattım. Sonuç olarak, "ben onu tekrardan bir araştırayım" falan dedi.

Aldığım duyumlara göre, kurum ekonomik olarak biraz sıkıntıdaymış ve benim paranın üzerine bu yüzden yatmak istediklerini düşünüyorum. Ama benim böyle bir niyetim yok. Adli yollardan hakkımı almak istiyorum. Ancak bunu tam olarak nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.

Bu konu ile ilgili olarak takip etmem gereken adımlarla ilgili yardımınız olursa çok saevinirim.

 
ilk önce noterden ihtar çekme seçeneğini deneyebilirsiniz. yine cevap vermezlerse iş mahkemesinde alacak davası açabilirsiniz. bunlar için masraf yapmanız gerekecek tabi.


  • wenlock  (25.10.13 16:38:58) 
öncelikle bu 7 günü sizden telafi çalışması olarak kesmediklerinden emin olun. şöyle mesela arife günü yarım gün. işyeri çalışma yapmıyor o haftayı birleştiriyor diyelim. onu sizn yıllık izinden düşebilirler. bu böyle böyle birikmiş olabilir. eğer öyle bir durum varsa ve dava açarsanız ve kaybederseniz dava masraflarını siz ödersiniz diye söylüyorum.

onun haricinde 7 günlük brüt ücretinizden yapması gereken kesintileri yaptıktan sonra (gelir vergisi+damga vergisi) ödemek zorunda.
  • naksidil  (25.10.13 16:45:20) 
kurum ne iş yapıyor bilmiyorum ama piyasa mal alıp satan, ticaret yapan bir kurumsa en korktukları şeylerden birinin, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının kurumda inceleme başlatmasıdır. kendilerine dava açacağınızı ve bakanlığa şikayette bulunup kurumun incelenmesi için elinizden geleni ardınıza koymayacağınızı belirtin.


  • thracia  (25.10.13 17:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.