[]

Laptop'u masaüstü PC'ye çevirmek

Hdd'si yanmış bir laptopum bulunmakta. 4gb ram i5 işlemcisi vs var.

yeniden masaüstü toplamaya kalktığımda işlemci fiyatları 500den baslıyor.

simdi benim düşüncem şudur ki anakart + ram + hdd alıp laptoptaki işlemciyi de alıp yeni bir pc toplamak.

fakat bilgisayarın işlemcisinin soketini bilmiyorum büyük ihtimal normal anakartlarla uymayacaktır.

ne yaparız nasıl ederiz daha önceden böyle bir şey yapmış olan

fikir belirtecek olan insanlar varsa ne güzel olur.

 
bence yeni disk alın. hatta madem para var ssd alın çünkü notebooktaki işlemci desktop a uymayacak.


  • vincenzo  (25.10.13 16:11:59) 
fakat olay şu ki 22" lcd monitor almayı düşünüyorum. ekran kartı olmadığından görüntü çok fena oluyor. açıkcası hdd'nin yanması bahane oldu. ben zaten masaüstü yapmak istiyordum


  • Wilhelm  (25.10.13 16:13:07) 
hdd çok rahat değiştirilebilecek bir şey neden böyle bir maceraya atılıyorsunuz anlamadım. ayrıca yeni anakart ve ram almanıza da gerek yok.

işlemci 988 pin ve socket g1 veya g2 dir. işlemciyi hasar vermeden anakarttan ayırmanın mümkün olmadığı gibi bir şeyler yazmış arkadaşlar.

www.tomshardware.co.uk
  • bira sisesi kapagi  (25.10.13 16:13:36 ~ 16:15:32) 
Teknoloji cok mu gelisti hafizlar, geri kalmisim sanirim, mobil islemcisi masaustu anakartina takip nasil bi guc kaynagina baglayacaksiniz? Hadi yani soket olarak ayni diyelim de mobil islemcilerin calisma gucu cok dusuk degil mi, yanar gider toz olur


  • kosun lan mevzu var  (25.10.13 16:24:24) 
hiç böyle bir işe kalkışmayın. arkadaşlarında dediği gibi bir ssd hard disk ve notebook görüntü çıkışına uygun bir 22" monitörle de aynı sonuca ulaşırsınız.


  • tururo  (25.10.13 16:36:21) 
kosun lan mevzu var'ın dediği gibi öyle mobil işlemciyi masaüstü anakartına takamazsın, ben de öyle biliyorum. sen nabacan biliyor musun; laptopa hdd alacaksın sorunu çözeceksin. geniş ekranda masaüstü gibi kullanayım dersen klavyeni mouseunu monitörünü alıp laptopa bağlayacaksın bu kadar.


  • patr  (25.10.13 17:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.