[]

evinde kedi kopek besleyen insan

Hayvanlari seviyorum uzaktan uzaktan hicbiriyle bi sorunum yok ama sahipleri gercekten igrenc yaratiklar olabiliyor dur alinma hemen ustune yuzde 50si diyelim bu duruma. Simdi sozluktede bi konu var kedi kopek beslenen evde yemek yemem diye. Cok normal degil mi bu durum ve bunu soyleyen biri? Ama bakiyoruz ana baci duz gitmis adamlar yok onu ye bunu ye. Nasil bi psikopatliktir hayvanseveriz deyipte boyle triplere girmek sirf bu tercihten oturu? ne bu ofke bu kin yegenim hele bi soluklan gercekten garip insanlarsiniz. Kopegini mi zehirledik amk. Bunu o kufurleri yazan yada boyle dusunen hayvansever gecinen insanciklara soyluyorum yeminle kediden kopekten tiksindirdiniz. Azalarak bitin




 
sanırım sorun kişilerin bu tercihini belirtmesi değil, ama kedi köpek sahibi olduğunuzu bile bile eve gelip ıyy kapat lütfen şu kedileri odaya diyip, koltuğa sanki çöpün kenarına konulmuş koltuğu alıp eve koymuşuz gibi poposunun ucuyla oturup çay kahve ellerinizle açtığınız börek falan ikram etmeye çalıştığınızda suratını buruşturup ayy her yer tüydür kedi köpek beslenen evde yapılmış şeyi yemem ben siz nasıl yiyorsunuz tüylü tüylü diye, sizin hijyen yoksunu, pis, tüylü püsürlü yemekleri yiyen bir insan olduğunuzu ima etmesidir.hani misafirliğe gelip, kedilerimi bile bile, ay ben bu evdeki bardaklardan içemem tüy olur diyen en nihayetinde hiç bir şey içmeden misafir etmeye gönlünüz razı gelmediği için bakkala gidip kutu kola/aysti almak zorunda hissettiğim misafirler gibi.

yani ben kedi köpek olan evde yemek yiyemem o yüzden kusura bakma gelmiyorum evine misafirliğe diyene, ya da eve gelip kusura bakma ben huylanırım yiyemem ama sen rahatsız olma diyene değil bu tepki, evinde hayvan besleyen insanların hayatında sürekli karşısına çıkan, kedi köpek bulunan evde yaşıyoruz yemek yiyoruz diye burun kıvırıp bize pis muamelesi yapanlara, ki karşındakine bakıp suratını ekşitip ıyyy nasıl yiyorsunuz kıl tüy içinde deiğinizde o bir tercih belirtmek değil, karşındakini pis, kendini çok hijyenik görüyorsunuz anlamına geliyor. e ben de her normal insan gibi bana kıl tüy yiyen bok püsür içinde yaşayan hayvanlarıyla aynı kaptan yiyen tiksinç hayvansever denilmesini hoş karşılamıyorum:)
  • alice practice  (25.10.13 14:07:39) 
yani bence sorun kedi köpek beslenen evde yemek yemem tabirinin genelde aynı anda bir surat buruşması ve ay siz nasıl yiyorsunuz pis pis anlamına gelen kelimelerle desteklenmesi. evde bir kaç hayvanınız varsa bu tepkiyle o kadar çok karşılaşıyorsunuz ki, ister istemez insan bir sinir oluyor, ben mi pisim ulan benim kediler köpekler senden temiz diye.


  • alice practice  (25.10.13 14:11:09) 
alerjisi/sağlık problemi temelli bir engeli olması dışında -ki öyle olsa tavrı bu olmaz, alerjim var vb. diyerek nazik bir biçimde durumunu belirtebilir, agresifleşmez- böyle insanların "ayyh çocuk her şeyi kıracak dökecek çok yaramaz bi söz geçiremiyosunuz/ne pis ıyy altını ben mi değiştireceğim" veya otizmli biri sözkonusu diyelim ona ucube gibi davranan birinden zerre farkı yok. Aynı çocuk, otizmlibir birey gibi hayvanlar da bu dünyanın bir parçası. Seve seve veya değil kabullenmek zorunda. Ha bu tavra sahip insanı evinde misafir edeni de anlamak mümkün değil; çok yakının olur (böyle biriyle nasıl "yakın" olunurs artık!) bir dereceye kadar hoşgörülür de ben olsam kovarım. Bu durumda bu tavır yüzsüzlük oluyor, evde hayvan olduğunu biliyorsun; gelmezsin o kadar tahammülsüzsen. Gelip bir de evdekü her şeyün kendine gre ayarlanmasını üstemek şımarıklık.
O küfürler hayvanlarısevmemesünden çok bu şımarıklık ve yüzsüzlüğe ediliyor.

  • dafaiss  (25.10.13 14:17:07) 
Bu basit bir insanlık davranışıdır. Sizin gibi düşünmeyen, sizden farklı olan insanlara karşı acımasız olanlar her zaman olacaktır. Bu da farklı bir örneği.


  • cliquot  (25.10.13 14:23:36) 
yukarıda yazdıklarıma ek olarak bu düşünce özgürlüğü falan değil. Genel olarak özgürlük de özel olarak düşünce özgürlüğü de başkalarının temel haklarının ihlal edildiği yere kadardır. Bunu birini taciz etmek gibi düşünebiliriz, sınırı aşarsan şamarı yersin. Sen kalkıp "bütün xleri ölsün mü" diye bir oylama yapamazsın ya da "bütün xler ölmelidir" fikirini "düşünce özgürlüğü yeaaa" kategorisine alamazsın. Bu ve benzeri olaylar da aynı mantık. Şamarı yersin. Böylelerini meydanlarda ibret olsun diye falakaya yatırmak gerek küfür az bile.


  • dafaiss  (25.10.13 14:35:02) 
hayvanlardan korkan veya rahatsız olan insanlar olabilir, normaldir. o halde hayvan besleyenlerin evine gitmeyecek, bu kadar basit. ama ayy hayatta yemem, ayy pistir onların evi, kokuyodur vs. tavrına her hayvan dostu sinir olur. aklı başında herkes hem kendine hem beslediği hayvana saygısından yaşadığı ortamı ve hayvanın tuvaletini, yemek kabını temiz tutar. bana da geçen arkadaşım kedim geceleri yatağın ayak ucuna kıvrılıyor dedim diye ayyy tiksindim yatakta kedi olur mu vırvır saçmaladı. insan sinirleniyor çünkü bu lafların altında yatan çaba seni yererek kendi üstün (!) temizlik alışkanlıklarını yüceltmek. halbuki bunların evine gitsen bok götürüyor hepsini. gördük de biliyoruz.


  • quasiromantic  (25.10.13 15:19:54 ~ 15:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.