[]

hukuki bir soru

selam duyurucular, geçenlerde evim soyuldu. bunun sebeplerinden biri de apartman görevlisinin yerinde olmayıp apatmanı kontrol etmemesiydi. hırsızlar aynı saatlerde 2 daireyi daha soyup kaçtılar ve bunu herifin ruhu duymadı. şimdi ben de çok pis gıcık oldum ve bunu çıkartmak için aidatı vermek istemiyorum, bana hizmet etmeyen adama niye para veriym ki? neyse. eğer vermezsem ve adama da yok arkadaş artık bizden sana 5 kuruş yok desem yönetimin mahkemeye vermesi ya da herhangi bir hukuki işlem başlatması mümkün mü? yoksa benim böyle bir hakkım var mı vermemek gibi. ha bu arada kirada oturuyoruz.




 
kirada oturman bisiyi degistirmez, soncuta kontrantın var dogrumudur? apartman görevlisinin, apartmanın güvenligininde sorumlu olmak gibi bir anlasması iş akdinde varsa, apartmanda toplantı yapılır, zabıt tutulur, imza toplanır attırabilirsiniz. lakin iş akdinde böyle bir ''güvenlik'' anlasması yoksa, zor biraz. polisin bilgisi varsa,ki üc eve girilmis, olay yeri inceleme parmak izi alması gerekir. hırsız bir sekilde yakalanır. ama tavsiyem, kapıcının kulagını cekip biraz daha duyarlı olmasını saglamanız. uyarı falan, maaşından kesinti yolu gibi yaptırıma gidebilir. ekmegiyle oynamamanızı tavsiye ederim. gecmis olsun.


  • scp  (13.04.09 18:43:21) 
bizim apartmanda aidatı vermeyen birine dava açılmıştı bir ara yanlış hatırlamıyorsam ama apartmanın beleş çalıştırabileceği bir avukat vardı apartmanda, eğer ciddi ve kalabalık bir sitede oturuyorsanız ki öyle görünüyor, sizden o parayı mutlaka almaya çalışacaklardır.


  • ocanal  (13.04.09 18:47:41) 
Aidatı vermeme gibi bir yola başvuramazsınız. Hukuki olarak bu mümkün değil. Ancak başka ve sizi daha fazla tatmin edebilecek yollar var. Örnekse tazminat davası açmak. Görevlinin işten çıkarılmasını sağlamak. Yalnız mutlaka kapıcı veya güvenliğin ihmali bulunduğunu tespit ettirin. Kontrol yapmadığının ispatlanması yeterlidir. Eğer o kişi işini hakkıyla yapmadıysa bu yüzden siz veya diğer kişiler öldürülebilirlerdi de. O yüzden "ekmeğiyle oynamayın" ifadesi yanlış.


  • beccaria  (13.04.09 20:43:23) 
aidat vermenin, kapıcıyı beğenmemekle veya kirada oturmakla bir ilgisi yok. ödemezseniz hukuki yollarla ve masraflar (avukat, noter, mahkeme, yasal faiz vb) eklenerek alırlar. şu an oturduğum apartmandan, 2 yıl önce, 1 yıllık aidat takıp taşınan kiracı taksitlerle ödüyor borcunu.

ayrıca kapıcı için özel bir iş akdi imzalanmamış (yani piyasada satılan sözleşme imzalanmışsa) güvenliği sağlama veya kontrol gibi bir görevi yok. 8 saatlik iş günü var ve bu süre sonunda mesaisi biter. bu 8 saatlik mesai de gün içine yayılır. sözün özü hırsızın girdiği saatler için adam mesaim değildi diyebilir.
  • lancelot du lac  (13.04.09 20:54:30 ~ 20:55:33) 
Aynı şey bizim de başımıza geldi ama inanın uğraşılmıyor. Kapıcının ekmek dağıtma saatinde soydular iki daireyi hem de 2 gün arayla. kapıcı belki de görüyor ama post pahalı. adamlarda bıçak falan oluyor kolay değil öyle. hemen polisi aramaları lazım ama kapıcının yeri yurdu belli. polisi arasa adamı yakalasalar ne olacak? sonra çıkıp akşamı kapıcıyı deşecek.


  • ozdek  (14.04.09 10:12:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.