[]

2ms vs 5ms (monitor)

selamlar

bilindiği gibi piyasada birçok çeşit monitor ms leri var. 2ms ve 5 ms en populerleri.
sorum şu ki 22 inch bir monitorde siz olsanız hangisi tavsiye edersiniz? 2ms daha iyi diyebilirsiniz ama fiyat olarak biraz daha pahalı. birbirleri ile aynı ise fazla para vermeye gerek yok. aynı mıdır yani sorum kısaca bu. ozellikle ikisini de denemiş olanlar varsa goruslerini belirtseler iyi olur.
kullanım amacı oyun, film, internet :)

 
hangi renkten-hangi renge gecis 5ms ya da 2ms bu onemli.
yanlis hatirlamiyorsam bir ara 1ms tepkime suresi ile lanse edilen monitorler vardi ama siyahtan-siyaha(btb) idi o tepkime suresi.
griden-griye(gtg) tepki suresi onemlidir, cunku o surede tum renkleri dolasarak tekrar griye doner.
atiyorum, 2ms btb, 8ms gtg tepki suresi olan bir monitordense 5ms gtg tepki suresi olan monitor tabiki de daha dogru bir secim olacaktir.
  • sourlemonade  (13.04.09 18:36:52) 
22 inç'te 22BW Samsung 22'' kullanıyorum 3 ms.
SU GİBİ AKIYOR SU.

  • head  (13.04.09 20:32:45) 
monitorler icin gecerli mi bilmiyorum ama bildigim kadari ile bu tepki suresi olcumunun bir standarti yok. Ayni markayi kendi icinde degerlendirirken fayda saglayabilir. Mesala sony lcd televizyonlarin hepsi standart 8ms ve bu televizyonlar digerlerine gore oldukca pahali ve kalite olarakda iyi.


  • badseed  (14.04.09 00:02:07 ~ 00:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.