[]

AKP-DP benzerliği

Bir entryde şu yazıyordu: "o yıllar dp’nin ülkenin dört bir yanında adeta egemenlik kurduğu, astığı astık, kestiği kestik dönem. vali ve kaymakamların il ve ilçe başkanlarının 10 adım gerisinde yürüdüğü ve bir partili gibi davrandıkları yıllar. .dp, yargıdan, yürütmeye dek her alanda egemenliğini pekiştirmiş.yargııçlar zor durumda." eksisozluk.com

Bugün de aynı şey yok mu? Tek fark, herhalde ihtilal yapacak bir ordunun kalmaması. Yanlış mı düşünüyorum?


 
orduyu da kendilerine bağladılar. hem darbe iyi bir şey değil zaten.
bir de şu var ki çok acayip dp ye katılanları radyodan anons ediyorlarmış düşün artık.
menderes ülkenin döviz rezervlerini bitirmiş bunlar devlet arazilerini ve kurumlarını bitirme niyetinde galiba. yani öyle diyorlar :)
yakında internet yasaklanacak hacı.
  • seyduna6687  (25.10.13 10:23:16) 
doğru düşünüyorsun. menderes, özal, rte babadan oğula nesildir.


  • temasettin  (25.10.13 10:24:56) 
valiler chp il baskaniydi ayni dönem civari.
olay parti sag sol degil. sag gelsin sol gelsin kendi egemenligini kurmaya calisiyor. bu ülkenin insaninin icindeki pislikten kaynaklanan bir durum. demokrasi olamaz bu ülkede. keske avrupa birligine girsek de avrupalilar yönetse bu ülkeyi.

  • fleshbloodmore  (25.10.13 10:37:52) 
Iktidarin kendi adamlarini her turlu kadrolamasi normal, burada onemli olan nokta, bu kadrolasma ilerici mi gerici mi, halktan yana mi yoksa bi avuc asalaktan yana mi, bu tespiti yapmak gerekir, ilerici bi kadrolasma insanligi tehdit etmez bilakis gelistirir, yani sol olsa onlar da kadrolasacak haci hepsi ayni bunlarin demekle isin icinden cikilamaz, evet halktan yana darbe yapacak bir ordu kalmadi. Halktan yana darbe yapacak bir orduyu zaten 60 li yillarin sonunda yitirmistik. Dolayisiyla bu kosullarda tek kurtulus yolu halk hareketi olacak.


  • kosun lan mevzu var  (25.10.13 11:04:50) 
bugunde aynı sey var evet. 3lü " o.cocukları"; menderes,özal ve erdogan aynı mantıkta ılerledi,ilerliyor.
ki bak menderesi savunan adam sırf muhalefete gecırcek dıye eleştırdıgı yıllarda dp nın iktidar oldugunu bılmıyor bıle
www.youtube.com
  • tadutadu  (25.10.13 11:07:33 ~ 11:34:05) 
tek fark ordunun durumu değil, onlar da zaten "tamamen halkımız için" şiarıyla yola çıkmadılar, menderes'in işi bitti, iktidar sarhoşuna dönüştükçe dönüştü, yolsuzluk ve ahlaksızlıkları birbir ifşa edildi ve fişi çekildi, olan bu. Sanmayalım ki bu adam "müthiş" ahlaklı bir adamdı, evli kadınlarla yatması muhafazakar camia için başlı başına bir çelişki, gerçi kerhanelerin has müşterilerinin çoğunluğu da yine bu camiadan ama, allah allah! Neyse, nato yalakalığı adına insanımızı korede resmen "harcaması" (suriye meselesiyle benzerlik), lübnan ya da libya olması lazım ama hangisi hatırlamıyorum, müslümanlara karşı hristşyan-haçlı ittifakına destek olması(kuran'ı çarpıtarak, bilinçli yanlış çeviriyle tahrife yeltenerek allah abd eliyle esaddan intikam alacak diyen emre uslu ve hüseyin gülerce misali), cezayir kurtuluş mücadelesine nato köpekliği yüzünden "çıt" bile diyememesi(kore de yalanmış! Bugünkü bahreyn ve suudi arabistandaki diktatörere isyanlara erdoğan da "demokrasi" diyemiyor, aksine top tüfek satıyorlar halkı öldürenlere, ırak işgalindeki "abd askerlerine dua" ve yine çin zulmüne "çıt" çıkarılmaması gibi şeyler de buna benzetilebilir.)
Bence asıl fark, o zaman yoktu ama şu an için "başımızda sosyal medya denen bir bela" olması.
Ek olarak işi olay parti sağ sol değil diyen demagoglara da kulak asmamak, yokmuş gibi davranmak gerek. Chpyi "sol" olarak tanımlasak bile hiç iktidar olmadılar 50'den beri, öncesi nasyonal sosyalizmin biraz törpülenmiş bir türevi zaten, sosyal demokrat dsp dışında da hiçbir "sol" iddiası olan iktidar da olmadı, zaten onlarınki koalisyondu. bu kısımda bilgi hatam var: "78'deki 42.hükümet chp tarafından kuruldu. yanlışınız var. keza chp-msp koalisyonu olan 37. hükümet de var. " diyerek düzzeltti @sanal hayvan, teşekkür ediyoruz. ancak asıl vurgum "chpnin sol olmaması" üzerine.
Ülkenin insanının içindekipislik değil, feodal zihnşyetten ve biat kültüründen kurtulamamış olmamzı sorun. Bunda en büyük etken de, cumhuriyetin kuruluşu ardından yapılan eğitim sistenindeki değişikliklerinbunu "padişaha ağaya toprak sahibşne...biat vatanseverliktir" zihniyetini yok etmek yerine, "tek partiye biat vatanseverliktir"e çevirmesi. E olmadı haliyle, köy enstitüleri de kapatılınca tek umut halktan insanların birbirini eğitip bilinçlendirmesi olarak kaldı.
  • dafaiss  (25.10.13 11:31:35 ~ 11:58:02) 
Menderes 55'ten sonra bozdu. Tarımın hava şartları sebebiyle düşük verimli olması, tarım merkezli bir ekonominin iyice bozulması, Amerikan yardımlarının da kesilmesiyle yerinde kalabilmek için giderek otoriterleşti,tahkikat komisyonu, vatan cephesi vs. Keşke o sırada 60 darbesi olmasaydı da halkın gözünde rezil olarak bitseydi. ne zaman bir sağ iktidar eline alacakken ordu hep elinde hıyarla koşmuş, bu 12 Mart Muhtırasıyla Demirel için de, sonradan yine Milliyetçi Cephe hükümetlerini sonlandıran 80 darbesi için de geçerli. Darbe zaten demokrasiye vurulmuş büyük bir engel iken, gidip adamları istisnasız her seferinde mağdur duruma düşürmüşler. Merkez sağ hükümetleri de istisnasız her seferinde güçlenerek geri dönmüştür. Bu arada yanlış anlaşılmasın bu sadece benim olayı okumam, tam tersini düşünenler olabilir. Yani türkiye'nin tabanı zaten sağdır, işte efendime söyleyeyim İdris Küçükömer'in Düzenin Yabancılaşması'nda dediği gibi asıl sağ hükümetler bizde solun yapması gerekenleri yapmıştır vesaire gibisinden, bunlara bir itirazım yok yanlış anlaşılmasın. Fakat, bugün akp gibi bir parti başta kendini merkez sağa konumlandırmazken şimdilerde "champion of democracy" posterlerini asıyorsa oraya buraya bu merkez sağ mağduriyetinin de ekmeğini tatlı tatlı yediğini ve aynı zamanda yiyemediği varsa da yemek istediğini gösterir bana kalırsa.

eyorllamam bu kadar.
  • sanal hayvan  (25.10.13 11:38:30 ~ 11:40:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.