[]

İşsizlik maaşı alan var mı

bugün internetten başvurdum da, işkur'a da gidip çıkış belgemi vermem gerekir mi? iş yerim onlara o belgeyi yolluyor sonuçta.

bir de süreç nasıl işliyor acaba? hemen çıkıyor mu ödeme? bu arada beni arayıp iş görüşmelerine çağıracaklar mı, ne sıklıkta? kabul etmezsem teklif edilen işi hemen kesiyorlar mı maaşı?

bu konularda tecrübeleri olan varsa çok sevinirim, internette okuduklarım dışında hiç net bilgim yok.

 
zamanında işyerinin sana verdiği çıkış belgesi ile işkur'a gidip orada işlem yaptırıyordun. sonrasında da 1-2 ay sonra ptt den maaşını alıyordun. şimdi internet felan, değişmişse bilemem.

iş için aramazlar merak etme. sen kendi başvurularını yap, işe girdiğinde onlara haber verirsin maaşı keserler yine.
  • zenlaid  (25.10.13 08:08:46 ~ 08:08:53) 
biraz değişmiş olabilir şimdi. online başvuru yeter gibi geliyor ama bilemiyorum tabi.


  • qwertyali  (25.10.13 09:32:47) 
geçen cuma kardeşim aldı. işyerinden verilen çıkış belgesiyle gidiyorsun. bağlıyorlar. her ayın son günü ptt'den ya da pttbank atmlerinden alıyorsun maaşını.

henüz iş için aramadılar. mesaj atmadılar. bir haftadır bekliyor.
  • 1tam1ayran  (25.10.13 10:39:12) 
sabah 7 gibi turkiye.gov.tr'den başvurmuştum. az evvel işkur sitesinden üye girişi yapıp baktım, onaylanmış. ay sonunda ptt'den alabilirsiniz yazıyor. gitmeme gerek kalmadı anlaşılan.

mail de atmışlar durumu bildiren.
  • qwertyali  (25.10.13 10:57:31 ~ 10:58:36) 
ödemenin çıkması uzun sürmez. iş görüşmelerine çağıracaklar ancak beyan ettiğin meslek dalına göre, sunulan iş imkanları ve sıklığı değişecektir. ben grafiker yazdırdığımda haftada 1 iş görüşmesine çağırıyorlardı en sonunda gidip işkurdan birine derdimi anlattım, ressam olarak değiştirdi mesleğimi.

dikkat etmen gereken iki şey var.
1- devlet sana sürekli iş bulmaya çalışacak ve sen bu iş görüşmelerine öyle ya da böyle gitmelisin. gidip kabul edildiğine ya da edilmediğine dair yazı alıp işkura vermelisin. bunu yapmaman halinde maaşın kesilecektir.
2- en önemli şey bu. aldığın işsizlik parasını devlete çoktan ödemiş durumdasın. sigortalı çalıştığın süre içinde emeklilik adına kesilen paranın bir kısmı işsizlik maaşı parasıdır. sen bu işsizlik maaşını alırken, önceden ödemiş olduğun bu parayı alacaksın aslında. alacağın maaş ne kadar ödediğine bağlı olarak belirlenecek. ayrıca en fazla 8 ay veriyorlar. 8 ay sonunda iş bulup bulmadığına bakılmaksızın işsizlik maaşın kesilir. yani ödemiş olduğun para bittiğinde.
son olarak bu aldığın işsizlik maaşının, emekli olduğunda alacağın parayı ve maaşını da düşüreceğini belirtmek isterim. devlet sana cebinden birşey vermiyor bu süreçte. kendi paranı harcıyor, kendi geleceğinden kesinti yapıyorsun. kolay gelsin.
  • life is a disease  (25.10.13 11:11:23) 
@life is a disease

teşekkürler öncelikle.

maksimum 10 ay sürüyor bildiğim kadarıyla. 300 gün için hak kazandınız... vs yazıyordu onay mailinde de.

bu arada ben çok eskiden işkur'a kayıt olduğumda her nedense beden işçisi (genel) yazmışım mesleğime (hayat adamı?). belki de kendileri otomatik doldurdular zamanla, bilmiyorum.
onaylandıktan sonra siteyi kurcaladığımda fark ettim bunu, kendi mesleğimi yazdım ama beden işçisini silemedim. maaş alırken mesleğinizi silemezsiniz diye uyarı veriyor. yarın bir gün genelev'e çağırmazlar umarım (devlet kurumu o da sonuçta :)

illa telefonla mı haber veriyorlar iş için, ben iletişim kısmında bana mail'le ulaşmalarını istediğimi belirten kutucuğu işaretledim ama...
  • qwertyali  (25.10.13 11:17:57) 
beden işçisi olarak inşaat çalışmalarına falan çağırabilirler seni sanırım. siteyle vs uğraşma direkt işkurun kendisine git. ben hasanpaşadakine gidiyordum, tam belediyenin karşısında, ulaşımı kolay. orda birine açıkça söyledim işe girmeyi düşünmediğimi ve gelen iş görüşmelerine gitmek istemediğimi, ressam yazalım fikrini o verdi ve 4 aydır maaş alıyor olmama rağmen mesleğimi değiştirdi. sonrasında da almaya devam ettim.
ben maille değil smsle alıyordum görüşme tekliflerini. sen mail seçmişsen ordan gelir herhalde.

  • life is a disease  (25.10.13 12:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.