[]

E-book reader almaya karar verdim. Sorularim var.

1- Yarin alacagim. Sıfır almak istiyorum. Mantıklı mı sıfır alma isteğim?

2- Kadikoy yaziciogluna mi gideyim bunun icin?

3- Hangi marka ve modeli tavsiye ediyorsunuz. Şu gözü yormayan müthiş kindlelar varmış ama 400 ve üstü tl'lerden bahsediyorlar. o kadar vermek istemiyorum. bu ilk kindle lardan alsam yeterli olur mu? bir marka model verir misiniz?

4- her e book her uzantiyi okur mu? misal alcagim kindle ile su entrydeki kitaplarin hepsini okuyabiliyor muyum? (bkz: #37815375)

5- tüm bu ebooklarda wi fi var mi? (3g varsa bile istemiyorum gerek yok, telefonumun 3g baglantisi var bi de, belki onla kullanirim?)

 
1. Bence mantıklı ama bilemiyorum.
2. Bunu hiç bilmiyorum.
3. Ben Kindle Touch kullanıyorum, şimdi bu model üretilmiyor yerine Kindle Paperwhite çıktı, ışıklı falan. Okuduğum yorumlara göre de gayet başarılıymış.
4. Calibre isimli ufak programı kullanarak indirdiğiniz çeşitli formatlardaki kitapları Kindle'ın (ve bildiğim kadarıyla diğer cihazların da) formatına çevirebiliyorsunuz kolayca, en olmadı pdf olarak da atabilirsiniz.
5. Kindle'lar WiFi ve 3G seçeneğiyle geliyor ama bildiğim kadarıyla 3G desteği Türkiye'yi kapsamıyor (çünkü simkartsız, ücretsiz bir 3G bu). Zaten internet için de pek kullanılacak bir şey değil bence, ama içine kitap doldurup yolculuğa falan çıkmak için birebir :)
  • selim pusat  (25.10.13 02:14:57) 
Ek soru..

En önemlisini unutmuşum :)

6- En iyi türkçe e-book siteleri nelerdir?
  • la traviata  (25.10.13 02:18:08) 
1- mantıklı
2- sanalpazar'dan, sahibinden'den falan al bence fiyat açısından avantajlı olur
3- almışken en iyisini al. paperwhite al işte 400 lira tam, cover var yanında falan.
4- "her" uzantıdan kastın nedir? yani .pptx okumaz muhtemelen, ya da ne bileyim .mkv okumaz. kitap dosyalarını okur. pdf, epub falan. gösterdiğin linktekiler de pdf gördüğüm kadarıyla.
5- emin degilim ama arkadasin dedigi gibi bu alet icine kitap atıp yolda evde okumalık bi alet. bununla internette surf yapman pek saglıklı olmaz.
  • hjarteblod  (25.10.13 02:26:32) 
wifi'den kastım kitaplari online bulup atabilmekti icine. yoksa telefonda var wifi, boyle bir alette internete surf ve benzeri anlamlarda ihtiyacim yok.
tesekkurler aydınlatmalar icin.

  • la traviata  (25.10.13 02:30:00) 
1- Sıfır mantıklı ama sahibini bildiğin temiz bir ikinci el de alabilirsin. ÜStelik 2. el aldığın cihazda hazır indirilmiş kitaplar olabilir
2- Yazıcıoğlundan kesinlikle alma. Doğru düzgün bir elektronik mağazasından al.

  • kaptan memo  (25.10.13 09:06:51) 
@nohut bey
Okudum ama kafam karisti bi kac entryden. Sagolun yine de

  • la traviata  (25.10.13 12:10:59) 
en iyi türkçe içerik eskikitaplarim.com'da var. klasikler, popüler romanlar, fantastik, bilim kurgu vs romanlar, siyasi, araştıma-inceleme kitapları vs. var. hergün de yenileri ekleniyor.

verdiğiniz linktekiler maalesef e-kitap değil. geçen gün şeytan ag de verdi, onlar da e-kitap değil. (yazarlara da mesaj atmıştım) tamamı düz pdf, txt, word dosyalarından çevrilmiş; ocr, poaragraf hataları, sayfa numaraları vs. düzenlenmeden olduğu gibi bırakılmış, yüzüne bakılmayacak haldeler.

eskikitaplarim'daki paylaşımları görün ne demek istediğimi anlayacaksınız. ocr, paragraf hatları giderilmiş, bölümler, dipnotlar, içindekiler kısmı vs. düzenlenmiş e-kitaplar paylaşılıyor.
  • son silahsor  (25.10.13 23:16:10 ~ 23:17:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.