[]

defne sabunu kepek yaptı?

saçlara iyi geldiğini duyduğum için hataydan getirttiğim ev yapımı defne sabunları kepek yaptı? normalde saçımda hiç olmazdı. bıraksam mı sabunu ?

erkeğim.


 
ne kadardır kullanıyorsun?

kepek olmayabilir. ilk başlarda o şekilde şeyler oluyor. kuru kabuk gibi. sonra geçiyor. uzun süredir devam ediyorsa bırak. saçlarını çok kurutuyor demek ki.

ben yıllardır kullanıyorum gar sabunu. ilk bir ay falan yapmıştı öyle. sonra geçti.
  • sen git ben geliyorum  (24.10.13 23:23:40) 
yapar, deriyi kurutur genelde. clear kepeğe karşı kullan yeni çıkardığı oldukça etkili.


  • edip  (24.10.13 23:23:47) 
@sen git 1 ay oldu yaklaşık. önceden hiç olmazdı beyaz beyaz kepek gibi.


  • tabanzabonanza  (24.10.13 23:25:14) 
defne sabunu olsun zeytinyağlı sabun olsun bunlarda kostik olduğundan kullanmayı doğru bulmuyorum. (şahsi fikrim) ev yapımı olanlara bile katıyorlar. kendiniz yapmıyorsanız çok da güvenmeyin.


  • naksidil  (24.10.13 23:27:15) 
bende de oluyor. yeni kullanmaya basladim, sabuna gecmeye calisiyorum.
boyle tarakta kaliyorlar sanki, cok rahatsiz edici. sacima dokunamiyorum kac gundur, kaskati kesildi.

ama alisinca duzeliyormus. biraz daha sabret.
  • evreka  (24.10.13 23:29:41) 
defne sabunu saç derisini kurutup kepek yapabilir, genelde de yapar. yine muhalefet olacak ama, şu son dönem trend olan "doğallık" hikayesi çok abartı bir hal almaya başladı. eğer defne sabununa doğal diye geçiş yaptıysanız, ya da herhangi bir sabuna doğal olsun diye geçiyorsanız, üzgünüm ama sabun dediğiniz şey doğal değil. aynen şampuan gibi o da kimyasal ve kimi kimyasal olaylarla kirlerle bağ kurup kirleri sürdüğünüz yerden koparmaya yarıyor. şampuan da, sabun da, bulaşık detarjanı da temel olarak aynı prensiplerin sonucu iş görüyorlar ve kimyasallar. madem öyle neden saç derisine daha uygun düşen şampuan kullanmıyorsunuz ki?


  • gochebe  (25.10.13 00:27:10) 
öncelikle baz olmadan (burada kostik yani sodyum hidroksit) sabun olmaz. @naksidil sabunlaşma olayını bi araştırın, kuvvetli baz ile yağ asitleri birleşerek gliserol+su oluşur, yani sabun. tüm kostik, yağ asitleriyle gliserole aka. sabuna dönüşür doğru oranda birleşince. yani o kullanılan baz sizi bağlamıyor zira son üründe kalmıyor. evde sabun yaparken doğru oranı yakalayamayıp baz bırakırsanız her şeyden evvel size vereceği şey baz yanığı olur zaten ilk etapta. kaldı ki baz için küllü su bile kullansanız kimyasal olarak değişen bir durum yok.
ev yapımı olunca sabuna ekstradan allerjenlerdi, renklendiricilerdi blabla eklemiyoruz(istesek ekleriz), olayı o yani, minimal oluşu. bi farkı yok kısaca.

ayrıca alakasız olarak ha saf zeytinyağı kullanılmış, ha pirina yine bi şey farketmez esasında. sabun sabundur.

saça iyi gelen de defne özü olsa gerek, yine öyle aman aman bir etkisi olacağını düşünmüyorum, pek mümkün değil. ama afaki bir zararı da olmaz. saç derinizde birikme yapmıştır, kafayağınızı fazla kurutmuştur, olabilir de olabilir. arada şampuan da kullanın, devamlı sabun kullanmayın naçizane tavsiyem.
hatta bence devamlı aynı şampuan da kullanılmamalı. zira bir yerden sonra kafa derisi alışabiliyor, birikme olabiliyor vs.

ayrıca @gochebe +1000, bu organik muhabbetine ancak gülüyorum ben.
  • elmali kurabiye  (25.10.13 02:46:55 ~ 03:13:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.