[]

Şeker (Diyabet)

Kişi şeker hastası olduğunu bilmeden,şeker hastalığından ölebilir mi? Hani sinsi bir hastalık diyorlar ya, böyle pat diye öleni var mıdır, yok mudur tedavi edilmezse. Hastalığının farkında olmayıp, tedavi olmayan insan için hastalığın seyri nasıldır ki?




 
öleni değil de geçen hafta kör olanı gördüm. Nasıl gitmemiş doktora köt olana kadar anlamadım ama dağ gibi adam kör olmuş. Okumuş etmiş adam lan. Çok üzüldüm.


  • godsparticle  (24.10.13 23:12:19) 
tip1 yani genç yaşta başlayan için böyle bir risk var.
hiç de az değil.

tip2 yani ileri yaşta başlayanlar biraz daha şanslı, az da olsa inüsilin üretiliyor çünkü. ülkede diyabeti olan ve teşhis konmayan çok çok fazla insan var zaten.
  • doxanikee  (24.10.13 23:46:01) 
bobrek yetmezligi ve diyaliz
korluk
kalb krizi
ayak parmaklarinin gangren olmasi (kangren degil evet, gangren)
beyin felci (yani yatalak hale gelmek)

hastaligin seyri boyle...
  • compadrito  (25.10.13 05:59:11) 
Evet ölebilir. Ya komaya girer ki oğu zaman teşhis böyle konur, ya da komplikasyonlar gelişir.


  • congratulationsyouwon  (25.10.13 11:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.