[]

Cep telefonu Önerisi /kullanıcı desteği lazım (S.Note ve iphone)

Merhabalar, telefon değişikliğine gideceğiz. Aklımıza takılan 1kaç soru var.

Öncelikle Bilgisayar olarak mac kullanıcısıyız ve 2 kişide mac kullanıyor ve 2mizde telefon alacağız :)

Note II 'nin ekran büyüklüğünü ve kozmetik şıklığını beğeniyoruz. Ayrıca note III 'ün kasa değişikliğine bariz bir şekilde gitmemesi de benim açımdan daha elverişli çünkü ben maliyeti çok yüksek olan bir telefon alamayacağımdan note II böylece daha makul kalıyor ama bir tane note III alabiliriz, diğeri note II olur ya da S3. Onun dışında ki seçeneğimizde İphone.
İphone'da ise tercihin tek sebebi var. Bilgisayarlarımız ve 2miz arasında ki senk.'da bize bir artı sağlayıp sağlamaması. Yani aklımızda iphone seçeneğini belirten tek etken bu. Sorunun özü de bu aslında.(devamını okumayabilirsiniz- telefon alma sebepleri ve tercihlerinden ibaret olacak)
Hikayeyi daha da ayrıntılı anlatacak olursak.

Daha önce Android kullanmadım, hali hazır bb kullanıcısıyım, ve ''bis'' çok pahalı olduğundan internetle de pek işim olmadı/olamadı. iphone(3) ilk çıktığında ondan almıştım 1 tane, onunda internetini sık kullanmadım. O zamanlar hem internet yavaştı hemde telefonda internet yaygın birşey değildi. Daha sonraları telefonumu sattım ve eski telefonum bb 'ye geri döndüm. Kullandığımız hattın(2mizinde) kendi içerisinde internet paketi var ama bunun bana bir faydası yok.(hattı değiştirmek istemiyoruz, ücretsiz dakika sebeplerinden ötürü)

Malum bb'de whatsapp dahil herhangi bir şekilde herhangi bir programı kullanmak için (facebook'ta buna dahil) bis gerekli oluyor(muş) ya da wi-fi. Bu yüzden ben telefonu sadece aramak ve çok beğendiğim qwerty klavyesiyle mesaj atmaktan başka, sadece ajanda olarak kullandım. Ve bir şikayetimde yok kendisinden. Ama yoruldu artık. Malum 5 yılı devirdi ve artık kendi kendisini kapatma gibi huylar başgösterir oldu. Zamanlı zamansız şarjı aniden 0' a iniyor, Ve bazen kendi kendine kablosuz iletişime kapatıyor kendisini. Söz de dinlemiyor.

Bu yüzden mecburiyetten bana telefon alma ihtiyacı doğdu. Ekonomik sebepleride göz önüne alarak Note II ve ya S3 arasında tercih durumundaydım. Note II çok büyüktü S3'ün donanımı iyi değildi. Ama zaten donanım kullanmıyordum fakat. Nefis işte, yoğun baskılar S3'ü es geçmemi söyledi ve es geçtim. Alacağımız diğer telefonda ise maddi herhangi bir problem yok, sadece kozmetik beğenisiyle alınacak bir telefon olacak o yüzden ana problem benim telefonum.

Burada bir arkadaşımızın aklıma düşürdüğü '' oğlum telefonları osx alında hem birbirinizle hemde bilgisayarla bir artısı olur'' cümlesi acabalara neden oldu.


daha önceden osx kullandım, çok sevdim hatta note II kasasına osx olsa hiç düşünmezdim. Ama ...

artık ekranı büyük telefonlara doğru kayıyoruz ve iphone çok bariz kasa değişikliğine gitti. şimdi iphone alacak olsam ben iphone 4'de ya da 4s de kalırım bunu istemiyorum, 5'e de koşşam maddi olarak yeni yükümlülük getirecek bana. O yüzden iphone'a hep soğuk bakıyordum. Fakat, 2 telefonununda yükümlülüğü bende olacağından ve birisine yüklediğim herhangi bir uygulamayı diğerinede atmak durumunda kalacağımdan + bilgisayarımızın sistemininde olaya katkı sağlayabilip sağlayamamasından ötürü iphone alsak mı diye meraklardayız. iphone alırsakta 1 tanesi büyük ihtimalle 4 serisinden olacak gibi(benimki)
diğerinde bi sıkıntı yok ama, işte bilgisyarlarımız arasında ki bu senk. ya da bize kullanım sağlayacak bir tarafı olup olmaması, kullanan arkadaşlarımızın benle paylaşmasını istediğim esas konu.

Var mı böyle bir rahatlık ? (ne yazdım arkadaş :)

 
2 S4 Bir siyah, bir beyaz.


  • materyalist imam  (24.10.13 19:20:30) 
Var. Note 2 alin


  • 0dy  (24.10.13 19:29:07) 
iPhone alın.
Bilgisayar ile senkronda önemli bir fark olmaz hatta s4 daha bile iyi olabilir.
Fakat iPhone alınca tüm iPhone'lularla bir çok şeyi paylaşabiliyorsunuz.
Mesela aklıma estiğinde arkadaşlarımı facetime'dan (görüntülü) arayabiliyorum. (elbette s4'te kesin görüntülü konuşma vardır ama kimsenin kullandığınu duymuyorum)
iPhone rahatlıktır, kolaylıktır.

Diğer telefonların şarjı da, işlemcileri şunları bunları her bir şeyleri daha iyidir ama iPhone rahatlıktır. Her yerde şarj aletini bulursunuz, daha az arıza yapar(galiba) ikinci eli birkaç yıl sonra bile para eder, 2-3 yıl sonra yeni bir iPhone aldığınızda tüm bilgileriniz kolayca yeni telefona aktarılır vs. vs.

iPhone al. (hatta bence garantisi devam eden iPhone 4s veya 5 al)
  • michael_knight  (24.10.13 19:47:26) 
Iphone almak hayatindaki herseyde kisitlanmaktir. S2'mi birakip 5s aldim pismanim. ustte bir fanboy yazmis belli ki aldanma ona sakin.

Android telefonlar dunya standartini kullanir butun sarj cihazlari micro usbdir. tras makinem bile micro usb girisli bu sana sarj aleti bulma konusunda fikir verebilir herhalde.

Senkronizede bir bulut sistemi kullandigin surece cok basit her iki telefondada.

tek iyi noktayi unutmusum iphone androide gore daha az deger kaybeder. bir sene sonra satinca en azindan buyuk zararlar etmezsin.
  • terlikli cita  (24.10.13 20:08:37 ~ 20:10:13) 
@terliklicita; pişman olduğun 5s'i satmayı düşünür müsün?
kaça bırakırsın?

  • michael_knight  (25.10.13 00:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.