[]

erkek başlığı - tıkanmayan tıraş bıçağı

artık her sabah tıraş olacağım :(
gilette'nin 5 bıçaklısını aldım, hem yeterince kesmiyor hissi veriyor hem de sürekli tıkanıyor. tıkanmayan ne önerirsiniz? kestikçe kesen, hiç durdurmayan? bıçak sayısı 2-3-5 hiç farketmez, hem tıkanmasın hem de adam akıllı kessin.

bonus: bir de aşırı ötesi hassas cilde hangi köpük markası/modeli önerirsiniz?

 
oncelikle gecmis olsun (şaka). sonralıkla, zaten bir kere sinek kaydı olunca ertesi günlerde jilete pek ihtiyac kalmıyor. şu 3 başlı yuvarlak traş makineleri var kremli falan. hem tahriş etmez, hem de cildi köseleye çevirmez. eğer durumunuz varsa boyle bir alet edinmek daha mantıklı olur gibi geldi bana. gilette in titreşimli traş bıçakları var ikinci opsiyon olarak. tıkanmayı az da olsa azaltıyor.


  • eofor  (24.10.13 16:36:03) 
Hassas ciltli biri olarak kesim önerim olacak. Eskiden aynı yerden 2-3 kere geçiyordum, artık reklamlardaki gibi 1 kerede geçiyorum bir daha da dönmüyorum. O zaman daha az tahriş oluyor. Tabi en fazla 3-4 günlük sakal için geçerli bu. Uzun sakalda daha ok uğraşılıyor tabi.

Hem tıkanmayan hem de iyi kesen için de, usturayı deneyebilirsiniz. Sözlükte falan nasıl kullanılacağını anlatan entryler var.
  • bazilika  (24.10.13 16:40:46) 
cildin hassassa braun un traş makinalarına bak 300lira gibi bir fiyat ama 5ayda amorti eder kendini raharlıkla ben3senedir kullanıyorum sadece 1kere bıçağını değiştirdim oda 30lira civarı bişey. Philips in yuvarlak bıçaklı modellerinden alma sakın


  • denizrocket  (24.10.13 16:46:44) 
Market ürünleri kullanmayın. Yani o 3 jiletli 5 jiletli tıraş bıçakları hiçbir işe yaramaz, ayrıca tıraş köpükleri ve tıraş kremleri de hiçbir işe yaramaz. Tıraş köpüğü dediğiniz şey zaten yüze şöyle bir sürülen; sakalı yumuşatmayan, cildinizi tıraşa hazırlamayan basit kozmetiklerden öte bir şey değil. O tıraş bıçakları da zaten hem haddinden fazla pahalı, hem de bi'kaç tıraş sonra tıkanmalar yaşatıp köreleceği için ilk günkü performansı almanızı engelleyecek, yüzünüzde boynunuzda kızarıklıklar oluşturacak, hatta kıl dönmelerine neden olacaktır. Ben uzun zamandır tıraş olan biri değilim, ama olduğum dönemde kullandığım araçlar şunlardı.

i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com

Sağlıklı, temiz ve düzgün bir tıraş için klasikten vazgeçmeyin.
  • syd  (24.10.13 17:03:45) 
mach 3'ün hangi versiyonu?


  • dieselsingle2  (24.10.13 18:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.