[]

Koku Bozukluğu

Geçen hafta bana farenjit teşhisi konuldu, ilaç tedavisine başladım. Bu ilaçların arasında Kloroben diye bir oral sprey de vardı. İlk başlarda bu spreyi kullandım, ama az kullandım. Pazar günü öğleyin bu ilacı ilk defa düzgün bir şekilde kullandım. Onunla alakası olup olmadığını bilmiyorum ama bunu kullandıktan sonra bütün koku-tat alma duyularım tepetaklak oldu.

Cumartesi akşamı köfte yemiştim gayet güzel bir şekilde ve tadı da normaldi. Fakat pazar gününden itibaren her şeyin kokusu ve tadı garipleşti. Artık kokusu olan her türlü nesnenin kokusu değişiyor ve yanık, metalik, pis bir koku alıyorum her şeyden. Bu yüzden hiçbir şey yiyemiyorum, çorba bile içemiyorum, çünkü çorba bile iğrenç kokuyor. Sadece yiyecekler de değil, sabun, kolonya gibi kokusu olan maddelerin kokuları metalik, yanık, iğrenç bir hale geldi. Hiçbir şeyin gerçek kokusunu alamıyorum, her şeyin kokusu iğrençleşti.

Bu neden olabilir? Söz konusu ilacın yan etkisi olabilir mi? Yoksa birdenbire nöronlarım sapıttı ve ben iflah olmaz bir hale mi geldim? Cidden korkuyorum.

 
metal kokusunu anlıyorum bana da oldu epilepsiden falan şüphelendiler ama bir şey çıkmadı. hala bilmiyorum neden olduğunu


  • jeanne hebuterne  (13.04.09 12:25:01) 
yan etki olarak tat almada değişiklikten bahsetmişler prospektüste. koku da bununla bağlantılıdır diye düşünüyorum.
www.synsepalumdulcificum.net bundan yesen ne tat alırsın acaba? :)

  • kediebesi  (13.04.09 12:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.