(7)
Özal Baba? Turgut Özal?
4-5 yaşlarımda hayal meyal özal baba dediğimi, hatta bunun evde söylendiğini, hatta komşu evlerinde bile duyduğumu( mekan yanlış olsa bile, en azından 2-3 komşumun söyleyişini ) hatırlıyorum. ölümünden sonraki süreçte( ölümünden yaklaşık 2-3 yıl sonra ) bu özal baba söyleyişi revaçta olan birşey miy
4-5 yaşlarımda hayal meyal özal baba dediğimi, hatta bunun evde söylendiğini, hatta komşu evlerinde bile duyduğumu( mekan yanlış olsa bile, en azından 2-3 komşumun söyleyişini ) hatırlıyorum. ölümünden sonraki süreçte( ölümünden yaklaşık 2-3 yıl sonra ) bu özal baba söyleyişi revaçta olan birşey miydi?
ek: bu söyleyiş aklımda bir güç emaresi yerine daha çok sahiplenen,koruyan bir baba figürü anlamında söyleniyordu gibi kalmış.
0
ben de hiç duymadım, ki o yılları çok iyi hatırlıyorum. belki siz öyle diyorsunuz diye ailenizin hoşuna gitmiştir, komşulara anlatmışlardır onların da diline yapışmıştır?
0
nereye bu gidis
(
24.10.13)
hiç duymadım +1
küfür edeni hatırlıyom da baba diyeni duymadım.
0
benim ablam "cindoruk dede" diyordu. çevremizdekiler de bunu tatlı bulup cindoruk dede deyip duruyorlardı. aynı hikaye muhtemelen.
0
ambrose pierced
(
24.10.13)
biz genellikle totoş özal derdik ama baba olayını hıc duymadık.
0