[]

Kıdem tazminatı en doğru bilgiler?

Ben şimdi askere gideceğim diyelim.. Uzun süredir çalıştığım şirketten ayrılacağı ve doğal olarak tazminatımı da isteyeceğim. Peki bana ödenecek miktar nasıl belirleniyor? Muhasebe bir şekilde allem edip bana az para da verebilir.. EN doğru bilgileri nereden nasıl öğrenebilirim? Mesela yemek ücretleri tazminattan çıkartılıyor mu, yada tazminat Son bir yıldaki brüt maaş üzerinden mi hesaplanıyor Vs..




 
Yıllık brüt ücretinizin(dikkat net değil) üzerine eğer varsa aylık yemek paranız, yine varsa yol paranız vs eklenerek, çalıştığınız yıl sayısıyla bu tutar çarpılarak bulunuyor.

Diyelim ; 1500 TL net maaşınız var ve yine diyelim ki brütünüz 1900 TL olsun. Bunun yanında 250 TL yemek kartı ve 150 tl 'de yol ücreti alıyor olun. 5 Yıllık da çalışma süreniz var o işyerinde diyelim.

Hesap şu şekilde;

1.900+ 250+150 = 2300 X 5 = 11500 TL hak kazanırsınız.

İşyeri kazık atmaya çalışırsa aldığınızı belirten muhasebe evrakı üzerine "Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla" diye yazıp imza atın ve parayı alın. Eğer birşey yazmanıza izin vermezlerse parayı almayın.
  • dahili meddah  (24.10.13 10:43:29) 
ynb.datassist.com.tr

buradan kendin hesaplayabilirsin
  • kendihalindekiyaratık  (24.10.13 10:49:20) 
benim emin olmadığım bilgilerse şöyle,
aydınlatırsanız sevinirim:

-aylık brüt ücretinin üst sınırı var, yani sallıyorum ama 3000 TL yi geçerse 3000 TL den hesaplanır yıllık alacağın tuar

-yeni kıdem tazminatı yasası ile kıdem tazminatımızı askere gitsek dahi alamıyoruz, devlet bizim yerimize alıp 15 yıl sonra falan verecek diyorlar
bu yasa , yasalaştı mı henüz tam bilmiyorum
  • ferit85  (24.10.13 10:56:24) 
@ferit ; kıdem tazminatı yasa tasarısı henüz yasallaşıp uygulamaya geçmedi. Bu yüzden henüz kimleri ve hangi dönemleri kapsayacağıyla ilgili bir bilgi yok.

Evet kıdem tazminatı için bir üst sınır var. Bu üst sınırın dışında alamazsınız.
  • dahili meddah  (24.10.13 11:06:07) 
iscidunyasi.com

En doğru bilgileri buradan alabilirsin. Çeşit çeşit konu var, seç beğen oku... :)
  • feys  (19.02.16 14:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.