[]

Dizimag

Ben dizi izleme sektöründe dizimag i çok başarılı buluyorum. O kadar site arasından sıyrılıp büyümesi. Şuan da ciddi şekilde izlenme oranı var. Ve sanırım ciddi bir geliri var.

Şimdi işin etik tarafını bir kenara bırakıp fikir yönüne bakarsak, dizimag te farklı olan neydi?

O kadar site arasından nasıl sıyrıldı? Aynı olay facebookta da var mesela. O da kaç tane site arasından sıyrıldı. Sonuçta motto arkadaşlık. Hepsinde aynı. Gerçi facebook bize göre biraz daha farklı. Sonuçta olaylar Amerikada da dönüyor..

 
diğer sitelere oranla daha fazla kaynaktan yayını sunması bence.


  • mosquera  (24.10.13 00:46:49) 
dizimagin büyümesinin en büyük sebepleri çok basit,kaliteli ve reklamsız arayüzünün olması birde daha fazla kaynaktan yayın yapmalarıdır

edit: reklamsız lafı eskidendi,şimdi reklam baya oldu ama yinede viagralar,kadınlar sikko sikko spamlar yok o konuda candır
  • GibsonRules  (24.10.13 00:48:29 ~ 00:54:31) 
Dizi-mag benim bildiğim diğer dizi izleme sitelerine göre daha çok emek harcanan bir site. Çeşit daha fazla, görüntü kalitesi daha iyi, reklamı bol olsa da reklamların nerede olduğunu biliyorsun her seferinde farkı bir yerde fırtlamıyor.

Geenelde arayıp da bulamadığım bir dizi olmuyor, ellerinden geldikçe eksikleri yayınlamaya çalışıyorlar. Linklerinde hata olduğuna pek rastlamadım, videolarını facebook'a yükleyip de facebook'un durumu çaktığı dönemler bir süre hiçbir şey izleyememiştim ancak sonra da onları gayet hızlı bir şekilde yeniden yüklemeye başladılar.

Üye olduktan sonra benim yerime dizinin izlediğim bölümlerini takip etmesi, toplamda kaç saat ne izledim gibi küçük detaylar da epey hoşuma gidiyor. Özellikle izlediğim bölümlerin otomatik işaretlenmesi epey işimi kolaylaştırıyor.
  • materyalist imam  (24.10.13 00:48:42) 
mobil servisi çok iyi, saçma sapan reklamlara maruz kalmıyorum. rahat izliyorum. hemen hemen her dizi var ve en önemlisi dns saçmalığına ihtiyacım yok.


  • kirazıseviyorum  (24.10.13 00:50:40 ~ 00:51:01) 
tek sebebi var: piyasadaki tüm dizi siteleri leş gibi tasarımlı hazır scriptleri ya da blog sistemlerini kullanıyordu. oturup her şeyini sıfırdan yapan bir tane bile site yoktu.

dizimag ise çıktı kendi altyapılarını kendileri sıfırdan yazdı. taş gibi kaliteli son web teknolojilerinin tüm nimetlerini kullanan son derece kullanıcı dostu derli toplu göze gayet hoş görünen ne bileyim bir ton özellik barındıran bir tasarımla çıktılar. öyle bırakıp durmadılar da her gün geliştirdiler her gün yeni bir şeyler eklediler.

yani kısaca adamlar işini ciddiye aldı. herkes gibi koy hazır scripti bak keyfine yapmadı.
  • cthulhu  (24.10.13 01:34:53 ~ 01:36:18) 
100mbit bağlantım var. indirmek benim için çok daha kolay oluyor. ama dizimag naapmış, kendi altyazı ekibi kurmuş. divxplanetten önce dizimagten izlediğim diziler var.


  • geven kafa  (24.10.13 01:48:20) 
siteden çok az para kazanıyorlardır bu arada. ve sürdürülebilir bir iş değil. korsan iş yani. biraz daha sivrilirse batar gider.


  • serafettinn  (24.10.13 02:11:29 ~ 02:12:02) 
bir ara biz de bu tarz bir site açma peşine düştüğümüz için diğerlerinde sıyrılışını takip edebildim.

bundan 2-3 yıl kadar önce dizimag diğer dizi sitelerinin arasından bu kadar da sıyrılmış vaziyette değildi. diziport vardı, yabancidiziizle vardı, bunun yanında yine bayağı bir tekili olan dizitr'dir dizihd'dir yok efendim hemendizihdizle.com'dur gibi bir dünya site vardı. ve hemen hemen hepsi birbirinin aynıydı. aynı scripti kullanıyorlar, aynı kaynaklardan çekiyorlar, hepsi divxplanet'teki çeviriyi bekliyor ve her taraflarından reklam fışkırıyordu. işte o zamanlar dizimag'in tek artısı daha sade tasarım ve daha az reklamdı. ne zaman ki biz "korsan morsan iyi para var aga" diyip çeşitli artıları olan bir site üzerinde çalışmaya başladık işte o zaman dizimag koparttı. bizim düşündüğümüz hemen her özelliği tek tek kullanıma soktular.

önce henüz altyazısı çıkmamış dizi bölümlerine progress bar koydular. şu saatte başlandı, %67'isi tamamlandı gibisinden. sonra geçen hafta ne zaman çıktığını falan yazdılar ki fikir sahibi olabilesin. sonra zaten çeviri ekiplerini kurdular.

sonra dizi takip olayını yaptılar, ve diğer sitelerdeki gibi mail notification değil, site üzerinden.

sonra öneri botu vs.

en sonunda da diziport kapandı.

yabancidiziizle savsakladı.

bu sıralarda dizimag zaten kullanılabilir tek site haline gelmişti. biz de sistemi yazmayı bıraktık.

ya şuanda sallamak istemiyorum ama en başta işe girme sebebimiz aylık 1milyon tekil üzerinden basit bir araştırma yapıp on binlerce lira gelir elde edibildiklerini hesaplamıştık. o yüzden girmeyi düşünmüştük.

ve şimdi imgur hesabıma baktım da 3 yıl önceden 2 tane basit tasarım ss'si kalmış bak:)

i.imgur.com

i.imgur.com
  • gunhanselas  (24.10.13 07:00:27 ~ 07:04:48) 
Yaptıkları iş yasal değil, bildiğiniz anlamda suç ve aynı zamanda etik de değil. Bence bunu bir başarı olarak adlandırmak da etik değil. Yorumlar garip geldi bana.


  • creepy  (24.10.13 14:02:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.