[]

Un

Merhaba, tek başına kullanılarak hamur işi herhangi bir şeyler yapılabilen değişik unlara örnek var mı bildiğiniz? Çok teşekkürler.




 
Tek başına kullanıp herhangi bişi yapamazsınız. Örneğin en temel hamur için su lazımdır. Tereyağ da eklerseniz tart hamuru olur. Öyle yani.
Değişik unlar için www.droetker.com.tr inceleyebilirsiniz.
Eğer fındık unu, badem unu gibi şeyleri soruyorsanız, onlar da tek başına işe yaramaz.
edit: işe yaramaz derken galeta unu falan gibi bir şeyi bulayıp kızartmalık işe yarar da sorunuz o mu bilemedim.
  • whoosie  (23.10.13 21:41:00 ~ 21:42:28) 
Tek başına diyerek başka bir unla karıştırılmadan kullanımını kastettim. Yalnızca kestane unu kullanarak ve tabi diğer malzemeleri de ekleyerek kurabiye yapmak gibi. Teşekkür ederim.


  • i-pek  (23.10.13 21:50:07) 
Mısır unu.

Söylenmiş ama ben de belirteyim, sadece un ile hamur işi olmaz, hamur elde etmek için mutlaka birşeyler eklemeniz gerekiyor. Su, maya veya kabartma tozu - artık her ne yapacaksanız. Sorunuz net anlaşılmıyor ama bir de tabi tam buğday unu, kepekli un vb de satılıyor artık.

- Ben yazana kadar siz yazmışsınız tekrar:) -

Siz az malzemeyle hamur işi türü bir şey yapmak istiyorsanız, normal un ile pişi yapabilirsiniz. Fazla öneri göz çıkarmaz:)
  • cymbelina  (23.10.13 21:52:04 ~ 21:53:12) 
Anladım, o zaman en ünlüleri için paleo tariflere bakabilirsiniz, ilk aklıma gelenler badem, fındık ve hindistancevizi unları.

edit: Soya, quinoa, pirinç, çavdarı unutmuşum.
edit2: Alın buradan bakın, neredeyse hepsi uyar dediğinize www.iherb.com
  • whoosie  (23.10.13 21:53:40 ~ 21:56:52) 
kuruyemiş unları ile kurabiyeler ve hatta çikolatalı kekler yapabilirsin. mesela unsuz çikolatalı kek gibi. Burda ister fındık unu kullan ister badem çok yakışıyor ikisi de. Ama tabi normal un gibi bir kabarma veya mayalanma bekleme bu kurabiyelerden. Yulaf unu ile de kurabiye yapılıyor, pekmezli cevizli.


  • april12th  (23.10.13 22:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.