[]

kyk borç ödeme izlenecek yol? (şemsiyeli)

ben bununla hiç ilgilenmedim... yazı falan da gelmeyince unuttum gitti. geçen birisi söyleyince bakayım dedim epey faiz işletmişler. yapabileceğim bir şey var mı?
borç yapılandırma ya da peşin ödeme indirimi var mı?
hiç bilmediğimden saçma sorular sormuş olabilirim ama bu borç batağından kurtulmakta izlemem gereken yol nedir?

bu arada "Geri Ödeme Başlangıç Tarihi: 01/10/2010" diyor ama ben 2011'de mezun oldum, nasıl iştir?

 
4 senede değil daha uzun sürede mezun olmuşsanız ondandır. Onun dışında ait olduğu vergi dairesine gidip konuşun, genelde taksitlendirirler.


  • whoosie  (23.10.13 17:52:16) 
okulu uzattın mı?

lisans bitiminden 2 yıl sonra ödemeler başlar. hiç ara vermeden (aynı sene) yüksek lisansa başlarsan 2 yıl daha atar. ama mutlaka bildirmen gerek devam ettiğini.
ayrıca - sanırım sadece geçen seneye mahsus olmak üzere- (hani vardı ya devlete her türü borcu erteleyebiliyordun falan) 1 sene bağımsız erteleme hakkı vardı.

şimdi; *eğer ödeme başlangıç tarihinden 2 yıl öncedesen şu anda peşin ödemen halinde 30% indirim var; 1 sene kala peşin ödersen 20% indirimin var.
**burs yerine geçen değil de harç yerine geçen (hep karıştırıyorum hangisi öğrenim hangisi katkı) y.lisans yapsan da ertelenmiyor.
peşin ödemeyeceksen değişen bir şey yok.. taksit yapabilirsin.
üstüste 2-3 ay ödemezsen kyk'dan çıkıyor olay icra kurulu bakıyor. o zaman sıkıntılı. hiç bir değişiklik yapamıyorsun.
  • jimjim  (23.10.13 17:55:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.