[]

Yalnızlık nedir?

Yalnızlıktan yakınanlar beni aydınlatabilirler mi?
a-Yalnızlık nasıl bir his hep merak ederim, "çok sıkılıyorum" a benzer bir his mi?
Ben bu hisleri hiç yaşamadım, sanırım zamanında daha berbatlarıyla uğraştığım için.
b-Hep mi vardı bu his sizde, ilk nasıl oluştu?
c-Şimdi yalnız olmasaydım dediğinizde genelde mekan olarak nerelerde oluyorsunuz?
d-Bir insan kendi evinde yalnızlık çekiyor ise bu nasıl bir duygu. Şimdi yanımda biri olsaydı sevişseydik veya konuşsaydık mı diyorsunuz.
e- Tek bir kişi yalnızlığınızı giderir mi, yoksa bir arkadaş grubu içinde kendinizi daha mı mutlu hissedersiniz.
f- Ben aynı amaç uğrunda toplanmış güzel insanların ürün ortaya koyabildiği, içinde bulunduğu zamanı kabul eden ve şahit olan bir kalabalık isterim, yalnızlık böyle bir his mi, bir hayali o kadar yakınında tutarsın, zamanla onu yaşadığın için gerçek olur, yani her zaman hayal olarak kalacağı gerçeği. Bu bir an veya kişi özlemi mi? Sizin yalnızlık hissinizi oluşturan öğeleri farkedebiliyor musunuz (sevgili,aile,arkadaşlar,kendinden hoşnut olamama) yoksa sadece o hisse mi tutunuyorsunuz.
Sizin yalnızlığınız kader mi süreç mi hakettiğiniz şey mi, nedir? Diğer yalnızlıklardan ayrı belirleyici olan nedir?
Sorularım saçma gelebilir ama yardımcı olursanız sevinirim. Cevapları mesaj da atabilirsiniz

 
yalnızlık kişinin kendine yakışanı giymesidir.


  • kakao  (23.10.13 17:25:28) 
bunun çok güzel bir tanımı vardı net hatırlamıyorum ama, yalnızlık çevrende insan olmaması değil de düşüncelerini zevklerini anlatabileceğin birine yani kendi kafanda birine sahip olamamaktır gibi.


  • kirazıseviyorum  (23.10.13 17:27:29) 
Benim için risktir.

yanlızlık seni anlayan bir kişi bile varsa yok olur bence.

Kaynak belli . Nereden çıktı şimdi bunlar diye sormayın.

Ayrıca birinci yazılanı onaylamamışsın o yüzden ayrıca kişinin kendine yakışanı da giymesidir.

why so serios?
  • EXXE01  (23.10.13 17:31:11 ~ 17:32:17) 
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii____i____iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


  • guess  (23.10.13 17:33:40) 
gece korku filmi falan izlersem ya da aklıma cinler-periler falan geldiğinde hafiften bir tırsma oluyorsa bende, o anda evde yalnızım demektir. ve ancak o zaman hissederim yalnız olduğumu. demek ki benim için yalnızlık, gece herhangi bir vesileyle korktuğunda, evde tek başına olmak demek. ne fazlası ne eksiği.


  • nereye bu gidis  (23.10.13 17:36:22) 
take a minute +1500


  • yue  (23.10.13 17:36:27) 
Yalnızlık bence annem ve babam öldüğünde başlayacak benim için. Şu an yalnız hissetmiyorum hiç.

Arkadaşların veya sevgilinin gidereceği şey yalnızlık değil, getireceği şey de yalnızlığı götürebilecek bir şey değildir bana göre. Yalnız kaldım diyebilmem için ailemi özeillikle annemi ve babamı kaybetmem gerek.

Somut bir yalnızlıktan bahsediyorsan da evde tek olmak hoşuma gidiyor yalnızlıksa, bir başkasıyla yaşamak istemiyorum hiç. Sevgili ve eş de dahil. Sevgilim yokmuş, arkadaşlarım yokmuş, aramışım işleri varmış gelememişler bunları takmayı bıraktım çoktan. Kendiliğinden oldu bu. Benim şu an bi yalnızlığım yok. Tek başıma takılmayı da dert etmem daha çok severim hatta.

Şu an keşke sırf bedenen bile olsa burda biri olsaydı dediğim nadir yerlerden biri tek yemek yemek zorunda olduğum yerlerdir. O işi hiç sevmiyorum ev dışında. Bir de çok güzel bir şey yediğim veya doğal bir olaya şahitlik ettiğim zaman, muhteşem bir manzara, yıldız kayması, gökkuşağı çıkması falan ah şu da olsaydı dediğim olur o kadar.
  • april12th  (23.10.13 17:37:57) 
kalabalık savunma arasında kendini unutturmakta zorluk çekmeyen forvetin hissiyatıdır bazen.

bazen sırf yalnız olduğun için gol atıyor olabilirsin.
  • ete summer  (23.10.13 18:04:03) 
Çok güzel bir yazı ve yalnızlık...

www.vazgectimsenden.com
  • white35  (23.10.13 19:44:35) 
yalnızlık her ne kadar birilerinin gitmesiyle yaşanıyormuş gibi görünsede bunun aksine kendi tercihlerimiz sonucunda yaşadığımız olgudur.

Sevdiklerin arasında da yalnızlık yaşanabilir. Bu duygu senin kalbinin mantığının olmak istediği yaşamak istediği yerle ve olayla ilgilidir.
  • yardıncıoyuncu  (23.10.13 20:18:36) 
yalnızlığın yapılmış tüm tanımları eksik ve hatalıdır. yalnızlık şarkıdaki giden gelmiyor acep nedendir denilen yerdir çünkü. geri dönüp tasvirini yapacak kimse olmadı daha.

insan beyni, bilinçaltı ya da psikolojisi adına ne dersen de farketmez, çok ileri çok gelişmiş. görmek istediklerini görüp kalan herşeyi saklayabilir. kendini duruma göre düzenler, c.tesi sabahı facebook hesabını açıp candy crush oynamadan önce diğer insanların kahvaltı fotoğraflarını, fotoğrafların altındaki yorumları okur ama hiç birşey hissetmezsin anlamazsın yalnız olduğunu. senin için önemli olan candy crush daki lanet bölümü geçmektir.

yalnız olmasaydım demene izin vermez kendini korumak isteyen kişiliğin. çıkmazsın o yüzden evden aramazsın hiç mekan bilmezsin de zaten.
  • burgcry  (24.10.13 17:43:47 ~ 17:45:50) 
yalnızlık budur!

www.youtube.com
  • kedidir o kedi  (08.11.13 02:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.