[]

Lens kullananlar bakabilir mi?

lens kullanmaya başlayalı 2 ay olacak sanırım, pure vision hd kullanıyorum, doktorun verdiği ölçülerde aldım. sabah takıp akşam eve gidince çıkarıyorum.

bazı sorularım var;

1. bazen gözlerim lensi sanki atmaya çalışıyormuş gibi bir his yaşıyorum, anlık kayma oluyor gözlerimi döndürüyorum düzeliyor, sizde de böyle bir şey oluyor mu?

2. sürekli bilgisayar başında çalışıyorum akşam 5 den sonra görüntüde bariz bir buğulanma oluyor ara ara kırpıştırarak düzeltmek kalıyorum, normal mi acaba?

3. lensi çıkarırken çok zorlanıyorum gözlerim çok küçük, çok zor açıyorum parmağımla üzerine basar gibi yapıp yana yana kaydırıyorum, biraz fazla kaydırınca buruşup çıkıveriyor, bu yaptığım yanlış mı sizce?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 
1 ve 2 bana da oluyor. daha doğrusu, aynı markanın soflens ürününü kullanıyorum normalde ve onda çok bir sıkıntım olmuyordu. hatta bazen gözümde olduğunu bile unutabiliyorum. yeni lens için sipariş verdim, yenileri gelene kadar bana pure vision hd verdiler, şimdi onları kullanıyorum ama soflens bana daha rahat geliyordu açıkçası. kişiden kişiye göre değişebilir belki sana başka bir marka daha rahat gelebilir.

sürekli bilgisayara bakınca gözler ister istemez kuruyor, gözlerini dinlendirmen lazım arada.

3'ü bilmiyorum ama sonuçta lensi gözün içinde gezdirmek pek de iyi bir şey değildir diye düşünüyorum. hoş her türlü gözümüze zarar veriyoruz ama olabilecek en az hamlede çıkarabilirsen daha iyi. belki de daha alışamamışsındır çünkü ben de ilk kullandığım zamanlar çok zor takıp çıkarıyordum zamanla otomatikleşti takıp çıkarma kısmı.
  • dust in the wind  (23.10.13 15:54:20) 
2. bilgisayara çok uzun süre bakınca gözler kuruyor. bu yüzden bilgisayar kullanırken gözlük takmanı tavsiye ederim.

3. çevrende lens kullananların nasıl çıkardığını incele. herkes aynı çıkarmıyor. senden daha farklı yapanların yöntemini deneyebilirsin.
  • goldentitan  (23.10.13 15:55:50) 
bilgisayara bakarken eğer buğulanma yapıyorsa kesinlikle gözlük kullanın bilgisayara bakarken, çünkü birkaç sene sonra birkaç saatte gözleriniz kurumaya başlayacak. solüsyon olarak biotrue öneririm.


  • ingilizce hazırlık  (23.10.13 17:35:53) 
2 yi bilemem de 1 bende de oluyor.lensi çıkarmanın en kolay yolu(bence) şu:üst göz kapağınızı kirpiklerinizden tutup yukarı çekin ve yere(aşağı) doğru bakın.işaret parmağınız ve baş parmağınızla lensi alın(o zaten kendiliğinden geliyor böyle yapınca.)bi de böyle deneyin isterseniz :)


  • babyface gorunumlu seytan  (23.10.13 20:34:09) 
bilgisayar başında gözlerini normalden daha az kırptığın için gözlerin kurur. arada bir kendin yapay olarak gözlerini kırp. bi de lens solüsyonu biotrue dene. bende faydalı oldu. biotrue.com.tr


  • merhum  (24.10.13 08:05:25 ~ 08:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.