[]

Tavuk bulyon/tavuk suyu farkı

Şu marketlerde satılan tavuk bulyon, toz ya d jel olanlar, nasıl? İçeriği koruyucu dolu mu yoks kullanılabilir mi? Tavuk suyuna çorba hastayken falan iyi diyollar, yapmak istiyorum ama tvuk kokusundan nefret ediyorum(yani tavuk suyunun, normal tavuk eti baharatla vs iyi terbiyelenmişse yerim). Acaba bunlar da kötü kokar mı?




 
o bulyonlarla asla düşlediğin iyileşme sağlayacak çorba olmaz. sun'i onlar sakın yapma.


  • kakao  (22.10.13 21:26:55) 
  • kobretti  (22.10.13 21:30:41) 
Hic kullanmazsan daha cabuk iyilesirsin
Kqtki maddesi dolu onlar

  • exlibris  (22.10.13 21:31:59) 
piece of fucking bullshit dediğimiz tarzda şeyler onlar,uzak dur. tavuk suyu yapmak kadar kolay birşey yok aslında. tek yapman gereken 2 but,2 kanat almak ve bunları suda patates,soğan ve havuçla kaynatmak.


  • GibsonRules  (22.10.13 21:36:47) 
tavuk bulyonların nasıl olduğunu söylemişler zaten. ben size tavuk kokusundan kurtulmanın yolunu söyleyim: çorbalık tavuk suyu çıkarırken en basit haliyle, üzerinde derisi olan bir parça tavuk alıp suyun içinde haşlamanız gerekir (tavuk piştiğinde ortaya çıkan yağlı suyla çorba yapılır). işte bu haşlamada kullanacağınız tavuğun üzerine önceden kentiğiniz limonu sürerek ovarsanız pişerken tavuğun kokusunun daha az olmasını sağlarsınız. bunu yapamıyorsanız haşlama suyuna birkaç damla limon sıkmak da yeterli olabilir.

en azından tavuğun suyunu kendiniz çıkarmış olursunuz. bulyon sadece tat verir, üstelik katkı maddesi doludur içi.
  • in pyjamas  (22.10.13 21:46:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.