[]

kafa/ufuk açan entryler, veya bu tür entryler yazan yazarlar?

merhaba. öyle entryler arıyorum ki kişisel düşünceler veya herhangi bir konuda deneyim aktarılmış olsun. veya, bu tarz entryler yazan yazar isimleri de olabilir.

birkaç örnek:
eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com

aradığım entryler aslında tam olarak, şurada yazdığım tarzda kişisel düşünceye dayanan entryler: eksisozluk.com - veya: eksisozluk.com

 
selam.

öncelikle sevgili hakkında yazmış olduğun uzun entryyi orgazm olarak okudum. çok beğendiğimi belirteyim.

soruna cevap olur mu bilmiyorum ama bir aralar manzikert diye bir yazar vardı. ama artık yok. kendisi ayrılmıştı sanırım sözlükten. onun entryleri de güzeldi. din,mitoloji vs konulardaydı daha çok. bi bak belki istediğin gibidir.
  • mahone  (22.10.13 21:21:43) 
bence ufkunun açılmasını istediğin konularla ilgili bilimsel makale okusan kafan daha iyi açılır. insan ufku açılsın diye neden ekşi sözlük okur ki? ben şahsen birikiminden ve dayanaklarının güvenilirliğinden emin olmadığım insanların ciddiye aldığım konularla ilgili ne yazdıklarını okumaya vakit ayıramam. ha insanların ne düşündüğüyle ilgili sosyal araştırma yapıyorum, dersen o başka.

mesela toplumsal sınıf diye bir başlık gördüm verdiğin örneklerde, uzun uzun kitaplar bitirmene de gerek yok. bilinen isimlerin makalelerini ara. aklıma çağlar keyder, murat belge gibi isimler geldi.

erkeklerin kadınlarda güzellik aramasıyla ilgili bir şey gördüm, hiç sevmem ama bu konuyla ilgili bu tınıda bir şeyler okumak istiyorsan schopenhauer kitapları gayet incedir.

gençlerin düşük maaş almasıyla ilgili bir şey gördüm. tam da bakmadım ama madem şeyi oku, engels - ingiltere'de işçi sınıfının durumu. çok akıcıdır, okuduğum en iyi şeylerden biridir.
  • olivia ofrenda  (22.10.13 22:23:19) 
@olivia ofrenda, sözlükte güzel entryler var, onlara rastlamak istiyorum. murat belge değil ama schopenhauer'e zaten göz atmıştım, şu meşhur aşkın metafiziği'ne. oradaki entry, (toplumsal sınıf başlığındaki) örnek olarak verdim. özel olarak ilgilendiğim bir konu olduğu için değil. yani demek istediğim, belirttiğim konularda olması şartı yok. deneme tadında olsun, kişisel bir düşünce barındırsın yeter. deneyim de olabilir.


  • gogu delen adam  (22.10.13 22:54:57) 
limon kimyon zorro'nun entrylerini verdiğin örneklere yakın buldum, tavsiye ederim.


  • uepuey  (22.10.13 23:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.