[]

Boynumdaki lenf bezlerim hala şiş

20'lik sebebiyle olustugunu dusundugum lenf bezlerim 1 aydan fazla suredir şiş. Cenemin sol altinda gozle gorulur sekilde sislik var. Discinin verdigi antibiyotikle en bastaki kadar sis olmasa da duruyor hala. Yine sisti. 20'ligi cektirince gececek mi bu? Baska ne nedeni olabilir sismesinin?




 
Enfeksiyon olmustur eger antibiyotik kullaninca kuculuyorsa sorun yok denir. Yine de lenf sismesi cok tehlikeli kesinlikle doktora gostermelisin.


  • kegums  (22.10.13 15:52:28) 
@kegums gideceğim. Fakat tehlikeli kısmı nedir, ne olabilir? Merak ettim.


  • nıç  (22.10.13 15:55:34) 
doktora gitsen,belki başka bir nedeni vardır.


  • rock n roll  (22.10.13 15:55:39) 
kızarıklık var mı? dokununca acıyor mu? bir tane büyük şişlik mi geliyor eline yoksa birkaç küçük şişlik gibi mi?


  • mavibalık  (22.10.13 15:58:18) 
Tehlikeli kismi su ki lenf bezleri vucudun savunma mekanizmasidir ve lenflerin gorevini yapamazsa gripten bile gidebilirsin obur tarafa. Ve bu durum lenflerinin sismesine kadar ilerlediyse hastaligin yuzde 70 oraninda ilerlemis demektir. Hastaligin adini agzima almak istemiyorum o yuzden sen doktora git kontrolunu geciktirme. Ama sen panik yapma mfo den ozkan a da olmustu aynisi atlatti cok sukur hatta bende de oldu enfeksiyonmus antibiyotikle kuculdu. tekrar soyluyorum en kisa surede bi kan tahliliyle doktora gozuk.


  • kegums  (22.10.13 16:01:48) 
doğru doktora, farklı nedeni olabiliyor korkutmak istemem. başka yerlerde şişlik var mı? kasıkta, koltuk altında, dirseklerin iç kısmında, köprücük kemiği çevresinde falan.


  • bass solo take one  (22.10.13 16:23:24) 
Sanırım arkadaşlar telaffuz etmek istemese de lenfomadan bahsetmişler. Eğer ağrısız şişliğe ek olarak 38 civarında seyreden ateş ve şiddetli gece terlemeleriniz yoksa (üst değişmeyi gerektirecek kadar) korkmayın. Bunlar objektif belirtiler. Bir de halsizlik, çabuk yorulma vs gibi subjektif belirtileri var bu işin. İhmal etmeyin ama panik de yapmayın.

Doktor değilim, geçen yıl bu zamanlar lenfomadan şüphelenildiği için doktor doktor gezmekten bitap düşmüş birisiyim.
  • istinyede bekle  (22.10.13 17:04:08) 
Çok teşekkür ederim. Haftaya Çarşamba gününe randevu aldım.
Kızarıklık yok. Terleme yok. Ateş yok gece terlemesi yok. Yanağımla kulağımın birleştiği noktada var bir tane de sadece.
Çenemin altında bahsettiğim tek ve büyük bir parça. Halsizlik ve çabuk yorulma var evet ama onlar genelde mevcut olduğu için buna yorup yormama konusunda emin değilim.
Umarım bir şey yoktur ve çabuk geçer.
  • nıç  (23.10.13 16:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.