[]

çalışmak falan birtakım işler hayat mayat kurmak

öff. etrafımdaki herkes çok sıkıcı o yüzden size sorucam.

üniversiteyi bitirmeye üşenmiş bir öğrenciyim, bu yıl mezun olurum. okula gitmemi gerektiricek bi dersim falan da yok. gerçek bir konformist ve tembelim. daha önce hiç çalışmadım, ya ihtiyaç duymadım ya bi şey, ya da seviceğim bi şey gelmedi. zaten girişken biri de değilim. ama artık yaşım ilerledi kendi maaşımı kazanıp düzenimi kurmam gerekiyor. hah. ya ben mezun olucağım bölümün işini yapmak pek istemiyorum. kamu veya özelde düzenli bi işe girip sabah 9 akşam 5 çalışmak çok saçma geliyo bana. ailem falan saçmaladığımı düşünüyor ama gerçekten birtakım bürokratik ortamlara, vesairelere o kadar gelemiyorum ki yani hiç kalifiye olmayan birinin yapabileceği iş bana daha makul görünüyor. ben bi ofiste falan çalışayım istemiyorum ya. ne bileyim garsonluk, fotoğrafçılık falan daha mantıklı şeyler yani bence. maaşı az da olsa bana daha çok uyar gibi geliyo. hani fena biri değilim, yabancı dil, nitelik, bilgi falan eyvala ama bana diploma+bunlar la beraber gelecek işlere hiç hevesim yok. ergen kafası da değil gerçekten. küçüklüğümden beri uyum problemi yaşayan bir insanım ve herkesin makul karşıladığı normal hayatları gerçekten yaşayamam, yaşayamıyorum. yani bohemin piyasayla imtihanıyla karşı karşıyayım şu an.

böyle çok da yüksek maaşlı olmadığını tahmin ettiğim ama yapabileceğim birtakım işlere başvuruyorum bizimkiler karşı çıkıyo. şu aşamada ben de bi şey diyemiyorum çünkü tek başıma oradan kazanıcağım parayla geçinemem galiba hakikaten. öte yandan artık çalışmadan oturasım da yok yani. bana kalsa bi gazla evden ayrılıp (okulda dersim kalmayınca ailemin yanına geldim onlarla ilgileniyim diye) artık zorlanıyo muyum napıyorum bi şekilde başımın çaresine bakıcam. ama yani ailem delirir. şu işi yapsam diye konuya girince başlıyolar eleştiriye. hiç çalışmayıp master'dan devam etsem ona da okeyler ama ben kendim çalışıp tek başıma yaşamak istiyorum ya öf. öyle anlaşmadan da evi bırakıp gidemiyorum yani, hastalar falan gönüllerini de yapmam gerekiyo bi şekilde. ya işte çok sıkıldım napıcam ya böyle?

hepimiz mi sıkıcı çalışıcaz? hayır zor mor gerçekten bana aşçılık, fotoğrafçılık (halihazırda yapabileceğim birtakım işler) yapmak filan daha makul geliyo. şu anki bölümümü, üniversiteyi hiç okumamışımcasına başka bilgilerim ve yabancı dilimle yapabiliceğim bi iş daha iyi yani sanki. öff. amaan.

ya ben "düzenli" yaşamak istemiyorum ya. yaşıycaksam da böyle diil yani. o düz üniversiteyi bitir-master yap-akademik çalış veya üniversiteyi bitir-işe gir-yüksel çizgisini kırmak istiyorum. ayrıca akademide de devam edicek olsam çalışmam gerekiyo yani ve o çalışma şeyi öyle olsun istemiyorum. ayy bilmiyorum anladınız yani bence çok uzun oldu. öf.

 
son paragrafta istemediğinizi belirtmişsiniz ancak master+asistanlık (yahut öyp falan işte) bir düşünün derim.


  • ron dennis  (22.10.13 14:32:39) 
aşçılık dediğin öyle kolay iş değil. sabah 8 akşam 5 bir işim olaydı deyu ağlarsın.


  • albayrak  (22.10.13 14:35:05) 
Beni anlatmışsın. Ağlayarak okudum inan.
Devlet memuru olmak zorundayız ama. Bence yapacak bir şey yok.

  • zarpandi t  (22.10.13 14:50:28) 
cruise line işlerine bak bence. dünyayı gezmiş olursun.

ayrıca bir arap şeyhinin yatında çalışan aşçı ve garsonlara bahşiş olarak birer mercedes s500 verdiğini okumuştum bir şefin kaleminden. tabi böyle bir iş için çalışkan, istekli, yetenekli ve şanslı olmak gerek. ben tembel bir konformistim kafasıyla baba parası yemekten ileriye gidilmez.

9-5 işi aşağılamışsın da bu ülkede çoğu kişi 8-19 çalışıyor haberin yok. üniversite hayatı sizi gerçek hayattan uzaklaştırmış.
  • bira sisesi kapagi  (22.10.13 14:53:56 ~ 14:55:11) 
ben de armut pişsin ağzıma düşsün istiyorum, ama olmuyor. hatta hiç çalışmayayım, yine de biri bana maaş ödesin istiyorum ama o da olmuyor.

bence bu düşüncelerinin hepsi hiç çalışmak zorunda kalmadığından/çalışmadığından kaynaklanıyor. bir hafta bir yerde garsonluk yap bak ikinci hafta nasıl ağlayarak gidiyorsun işe gör. saatlerce ayakta durmak zorundasın, millet keyif yaparken sen onların hizmetin koşmak zorundasın vs..

diğer saydığın meslekler içinde olumsuz bir ton şey söylenir ama bunları yinede yaşamadan anlayamayacaksın. eskiden ben de senin gibi düşünüyordum. ben zamanında bitirmiştim üniyi ama memuriyet ve akademisyenliğe burun kıvırmıştım, yüksek lisansı bile yarıda bıraktım sıkıldığım için. şimdi özelde sürünüyorum resmen keşke devam etseymişim diyorum.

ha ama kendi işini kurmak gibi bir şansın varsa onu geri tepme bak, işte onlar en güzeli bence. düzenini oturttuğun zaman memurdan da rahatsın.
  • yue  (22.10.13 14:56:14) 
olmayın olm devlet memuru falan. sonra devlette işler yürümüyor arkadaş. hangi devlet dairesine gitsem memurlar böyle bohem takılıyor, hepsinin gücü tükenmiş, yaşama hevesi kalmamış gibi. Sanki zorla çalıştırılan köleler gibi isteksizler.

gidin dünyayı falan gezin.
  • Absinthe75c  (22.10.13 15:00:14) 
hiç çalışmadığın belli..
öncelikle elbette ergen kafası değil ama eksik bir şeyler var tasarında..
ömür boyu bir şekilde ailene bağlı (baban sabancı bile olsa) asalak gibi yaşamak istemiyorsan kendi hayatını idame ettirecek bir işin olmalı. bu 1.ekonomik, 2. sosyal açıdan sana lazım. ne diyorum burada? şunu; nerede yaşamak nasıl bir hayat sürmek istiyorsun?kendini doğal yaşama adayacağın güneyde bir köy veya ist.da güzel bir semtte hoş bir ev veya anadoluda bir kasaba mı? senin o istediğin yerde yaşayacak geçinecek, istediğin yiyecekleri alabilecek, istediğin seyahatleri yapabilecek, kitapları okuyabilecek, filmlere/konserlere gidebilecek, kıyafeteri giyebilecek bir paran olacak mı çalıştığın işten?
ikincisi de sosyal tarafı ; örnekse tezgahtar olarak çalışırım onun bunun aşağılaması, birlikte çalışacağı çapsız, sığ iş arkadaşları , tolum içindeki statüm falan beni bağlamaz.. ruhum nirvanaya erdi çevremde olan bitenden kendimi tamamen soyutlayabiliyorum diyorsan. no problemo.. ya da kol gibi para var bir fotoğraf stüdyosu açarım (ya da her neyse o arzu edilen iş) hem yeteneğim hem eğitim hem ilgim var illa ki başarılı olurum olamazsam da benim kararım der kimseyi sorunlu tutmam bir şekilde ayakta kalırım ben diyorsan ne ala..

bölüm ne ? (dar düşünme elbetteki birebir aynı şeyi yapmak zorunda değilsin ama bu beyaz yaka ve mutlu olacağı bir işte çalışamayacağın anlamına gelmez.)7

bir de herkese bu dönemlerde oluyor buna benzer şeyler sanırım.. geçici..

edit: unutmuşum; hostes/host, cruise gemisi personellği falan var..
  • jimjim  (22.10.13 15:31:04 ~ 15:32:09) 
Hemşerim aç bir tükkan bak keyfine. Bakkal olursun kafan da rahat olur. Arada süpermarketlere laf edersin ama 4 yıllım gofreti dayarsın müşteriye. Veresiye filan işleri sakat derler inanama, yaz deftere, arada 2 ekmek bir çuku da ekle gitsin aralara. Kralsın sonra.


  • bilan  (22.10.13 16:19:22) 
Bohem olup mutlu çalışan var mı beyler?


  • olivia ofrenda  (22.10.13 20:04:13 ~ 20:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.