[]

Telefon - Pasaport Kaydı - Paranoya

Şimdi ben amerikadan gelen telefonu, bir "arkadaş" vasıtasıyla başka birisinin pasaportu üstüne kaydettirsem; yarın öbür gün bu elemanın gidip bu kaydı kapattırma imkanı olur mu? Telefonumu çaldılar ya da benim haberim olmadan kaydettirmişler ya da artık bu telefonu kullanmayacağım vs gibi gerekçeler sunarak benim elimdeki telefonu iptal ettirmesi gibi bir senaryo mümkün olur mu?

Çok uç bi düşünce gibi gelebilir ama telefonumu bu şekilde kaydettirmem gerekecek ve başıma en kötü ne geleceğini bilmek istiyorum.

Teşekkür ederim.

 
herhangi bir pasaportla kayıt ettirsen bile,sen kayıt ettirdiğin için pasaport sahibinin hiç bir hak iddia etme hakkı olmaz


  • romayi kurtaran itfaiyeci  (22.10.13 11:52:23) 
Benim kayıt ettirdiğimi nerden kanıtlıyoruz? Devlete yatırılacak 115 tl parayı o kişinin TC Kimliği üzerinden yatıracağım?


  • pandispanya  (22.10.13 11:54:41) 
2 yil dolmadan bir daha kayit yaparsa senin telefon yalan oluyor.


  • fleshbloodmore  (22.10.13 12:06:42) 
2 yıl dolmadan bi daha kayıt yaptıramıyor zaten. Sistem o şekilde bir şeyi kabul etmiyor ama benimkini "kapatma" şansı var mı, benim sorum bu.


  • pandispanya  (22.10.13 12:09:11) 
başka birisinin pasaportu üstüne kaydettirsem; yarın öbür gün bu elemanın gidip bu kaydı kapattırma imkanı olur mu?

güvendiğiniz birisi değilse riske atmayın ve evet olur. sonra boşu boşuna uğraşırsınız.

zaten insanları buradan dolandırıyorlar: arkadaş ya da internet vasıtasıyla o "başka birisi"ni buluyorsunuz sonra sizin telefonun kayıtlı olduğu pasaportu işlettikten sonra sildirebiliyor.
  • lejant  (22.10.13 12:59:33) 
iki yil dolmadan tekrar giris cikis yaparsa kayit yapilabiliyor ama en son kaydettigi cihazin kaydi düsüyor.


  • fleshbloodmore  (22.10.13 15:23:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.