[]

Maden suyu ve yağ yakımı

Bazı spor forumlarında okumuştum, karbondioksitli içeceklerin yağ yakımına ters etkisi olduğuna dair bir şeyler. bu durumda maden suyu da mı içmemek lazım? göbeğimi eritmeye çalışıyorum da. sonuçta maden suyu da karbondioksitli içecek. ?




 
Bildigim kadariyla mineral orani co2 oranindan daha fazla ve sonradan basiliyor zaten o sebepten diger co2li sivilardan ayri tutmak gerek


  • kegums  (22.10.13 11:38:49) 
ama sonucta karbondioksit .. :/


  • sahipsiz  (22.10.13 11:47:45) 
cola ve benzerleri olabilir onlar. bilumum gazoz ve cola türevleridir. madensuyu ise bildiğin kaynak suyu(dogal olanları) akmina al onda co2 yok sanırım.


  • 1917  (22.10.13 12:07:09) 
diyetisyenler günde 2 tane içebilirsiniz diyor.


  • kakao  (22.10.13 12:34:48) 
Maden suyunda karbondioksit bulunmaz; bikarbonat bulunur ki bu da sonradan katılmaz, maden suyunun bizatihi kendi muhteviyatında vardır. Karbondioksit gazı ise sodalara bulunur, şişelenme esnasında basılır, doğal değildir. O nedenle zararlıdır. Zaten soda başlı başına zararlıdır, içmeyin. Onun yerine maden suyu/mineralli suları tercih edin.


  • syd  (22.10.13 12:59:15) 
@syd örneğin beypazarı madensuyunu ele alalım, içerken fokur fokur gaz çıkarıyor, adamın ağzını yakıyor.
veya sarıkız, kula, uludağ, kızılay vesaire bunların hepsi aynı.
bu karbondioksit değil mi şimdi? bunlar maden suyu mu? o gazın sebebi bikarbonat mı? şimdi buna bir açıklık getirmek gerekiyor.
  • sahipsiz  (22.10.13 13:01:04) 
Dediğim gibi, maden suyunda o fokur fokur dediğiniz şeyi yapan bikarbonattır, o da faydalı bir minareldir. Yani maden suyu kaynağından çıkarken o şekilde çıkar ve içine herhangi bir kimyasal madde eklenmez. Soda dediğimiz şeyde ise bikarbonat bulunmaz, onun yerine aynı etkiyi göstermesi için şişelenme sırasında karbondioksit basılır. Zararlı olan da budur. Saydığınız markalar arasında ben Beypazarı'nı içiyorum, diğerleri hakkında pek bir bilgim yok ama soda üretimi neredeyse sıfıra kadar indi, ambalajlarına dikkat ederseniz eğer maden suyu/mineralli su yazar. Böyle yazanları rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bununla birlikte, spor sonrası içine maden suyu katıp içeceğiniz ayran, spor yaparken kaybettiğiniz minareli tuzu yerine koymak için muhteşem bir kaynaktır, deneyebilirsiniz.


  • syd  (22.10.13 13:11:39) 
Alakası yok.


  • arnold schwarzeneger  (22.10.13 13:33:52) 
o zaman gönül rahatlığı ile içebiliriz. aydınlatma için teşekkürler @syd
onun dışında 98cm göbek alkolü azaltmak ve beslenmeye dikkat ederek biraz da sahilde hlız tempo yürüyüş, basketbol ile efor ve bisiklet sürme ile bir ayda 93 civarına indi. kg 75.8 den 71küsür e indi. kendimi tebrik ederim

  • sahipsiz  (22.10.13 13:44:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.