[]

evde maymun beslemek (şempanze)

nasıl temin edebiliriz. bakımı zormudur. çok kanlı canlı insana benziyor bildiğin bide kıyafet falan diktirdinmi tam olur bilen biri varsa.yaksın yeşilimi.




 
Bi ara çok modaydı. Sanırım evcil hayvan kategorisine girmediği için yasaklandı.


  • kibritsuyu  (22.10.13 07:59:31) 
aids, sarıhumma vs gibi tüm hastalıklar maymunlardan insanlara geçti diye biliyorum. genetik akraba olduğumuz için hastalık kapma riski yüksek. Tuvaleti de muhtemelen iğrenç kokuyordur. yetişkin bir insana bakmak gibi ben tercih etmezdim.


  • medievalman  (22.10.13 08:09:26) 
daha geçen gün ankara/kızılay'da birinin tasma gibi bir ince zincirle şempanze gezdirdiğini gördüm. yani yasak olmayabilir.


  • baal  (22.10.13 08:19:00) 
şempanzeler her ne kadar sevimli görünseler de saldırdıklarında çok ama çok vahşi olabiliyorlar. öyle çok fazla vaka var.
hatta sahiplerinin yüzlerini tanınmayacak hale sokanları gördüm tv de ve internette. şimdi buraya link veremiyorum çünkü +18 li görüntüler, insanların sinirleri bozulabilir.
Bunları bi araştır bence.
ama eğer diğer tür primatlardan besleyebilirsin. (mahallenin muhtarlarındaki maymun gibi)
  • innerbliss  (22.10.13 09:07:53) 
Şempanzeler domestik hayvanlar değillerdir. Binlerce yıldır insanlarla yaşayan kedi ve köpeklerde bile saldırgan davranışlar görülüyor. Şempanzeler de saldırgan olabilir. Amerika'da bir kadına saldırmıştı, kadının iki gözü kör oldu, yüz nakli falan yapıldı. Ben pek yaklaşmazdım açıkçası.


  • congratulationsyouwon  (22.10.13 10:15:28) 
Bir de oldukça kuvvetli hayvanlardır. En iri yarı kaslı bir adamla bile rahatça başa çıkabilirler.


  • congratulationsyouwon  (22.10.13 10:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.