[]

packard bell laptopum recovery yaparken çöktü :/

Ekşiköyü teknoloji çocukları,

Henüz yeni sayılabilecek packard bell easy note tm bir laptopum var.
windows7 (intel i5-480m; 3gb DDR, 320 GB HD, nvidia g-froce gt 420m, 1gb vram)

geçenlerde virüs girdi sanırım, bilgisayar açılıştan yaklaşık bir dakika içinde kapanıyordu. Güvenli modda bunun olmadığını farkettim, sistem geri yükleme yaptım, ancak aynı sorun devam ediyordu.

Sonra recovery den işletim sistemini yeniden kurma kararı aldım. Yeni laptop ve netbookların çoğunda olduğu gibi pcnin içinde recovery bölümü ve bşalat menüsünde bir recovery programı var. Programı açıp, sistemi yeniden yükle ancak belgeleri yedekle seçeneğini seçtim. Yani bir nevi format, ama masaüstünü falan yedekliyor. Olayı başlattım. Windows yüklendi yüklendi. Fakat en son açılıştaki siyah son kurulum ekranındayken 'kurulum hizmeti başlıyor' yazıyor.

Sonra;
' Windows yüklemeyi tamamlayamadı.bu bilgisayara Windows yüklemek için yükleme işlemini yeniden başlatın.'

Diye mesaj veriyor. Onaylıyorum ama her seferinde başa dönüyor aynı hatayı veriyor.

Şimdi bilgisayara cdden format atıp içindeki recovery sectörünü silmek, veya içinde gelen orjinal windowsu silmek istemiyorum. içinde halihazırdaki recoveryi biostan veya, başka bir yerden kurma şansım var mıdır? içindeki dosyalar da kalır, kurtulursa sevinirim. Olmadı ubuntu ile usbden boot edip içinde c de olanları diğer disk olan d ve e ye taşırım. Diğer bir sorum da , ubuntu içerisinden bi klasörü taşıdığımda, ve sonra windows yüklediğimde, windows bu taşınan resim, müzik vs. klasörünü yine sorunsuz okuyor mu, yoksa directory vs. hatası oluyor mu?

biraz uzun oldu ancak anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

ilginize teşekkürler

 
bilgisayar yeniden başlarken alt+F10'a bas. bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürecek ve recovery yapacak.


  • nawar  (22.10.13 03:07:31) 
ilginize teşekkürler hocam. şans eseri siz yazmadan bir kaç dakika önce buldum alt f10 olayını. cehaletimden utandım bu arada. ancak sorunu aradığım kaynakların çok azında alt+f10 yazıyordu,
muhtemelen insanların zaten arayüz olmadan biostan yaptıklarını varsaymışlardır. ilk başta noexecution:optin idi, ve olmadı. sonra onu alwaysoff yaptım. ardından recovery programı açıldı başlatınca. şimdi tekrar windowsu yüklüyor partitiondan. bakalım, umarım olacak. yine aynı hatayı verirse , demek ki recovery partitionda sorun var demektir. o zaman packard bell e gideceğim. internette birkaç yerde daha recovery sektöründe zaman zaman hata olduğu yazıyor.

  • cismek  (22.10.13 03:07:49 ~ 03:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.