[]

türkiye intihar oranlarında neden sonlarda ?

madem her şeyden şikayetçiyiz, bu iş neden böyle ? Muhafazakarlıkla mı alakalı ?

tr.wikipedia.org


 
bütün intiharlar kaydedilmiyor olabilir.


  • king lizard  (21.10.13 21:58:06) 
akdeniz ülkeleri genelde ilk 50 dışında, onunla ilgisi olabilir


  • medievalman  (21.10.13 21:59:09) 
iklim
dini yapı
aileye bağlılık
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (21.10.13 22:00:51) 
evet islamdır nedeni. ama iskandinavyadakilerin intiharlar atestlikle ilgili değil, oradaki gece-gündüz karmaşası dolayısı ile insanın psikolojisinin bozulmasından ileri gelir. ha intihar kötü bir şey bakın isalm onu engelliyor negzel demek de saçma, intiharı benimsemiş kişi için güzeldir, benimsememiş kişi için kötüdür intihar.


  • yasli ateist  (21.10.13 22:21:33) 
nedeni islamsa bide cinayet oranlarına bakmak lazım.


  • kismisolungac  (21.10.13 22:35:43 ~ 22:37:24) 
intihar orani en dusuk genelde "gelismekte olan ulkeler"de gorulur. sebebi insanlar surkeli bir seylere ulasmak icin cabalar ve bir gun ulasmayi umut ederler. bu yolda ulastiklari her kucuk kazanimda, buyuk hedefe olan inanclari daha da artar ve daha cok calisirlar ve bu dunyadan hakettiklerini almadan gitmek istemezler. kisacasi umuttur yasatan insani.


  • sAINT  (21.10.13 22:42:22) 
türkiyede özellikle kadın intiharlarının çoğu kaydedilmez doğuda görev yapan hekimlere bi sorabilirsiniz...hatta din açısından hoş görülen bi olay olmadığı için adam kendini asmadığı sürece ateşli silah yaralanması filan yazılır ölüm raporuna..islama göre intihar edenin cenazesi namazının de kılınmaması lazım? ama bizde yanlışlıkla ölmüş filan denir kılınır öyle gömülür.-birebir ailemde yaşanmış olaydır.


  • niye ama  (21.10.13 23:23:33) 
intihar etmek için illa sorun mu olmalı? bunun sorgulanması gerekiyor islamdan önce.
bir zamanlar dünyada en çok intiharın olduğu yer norveç idi. bunun nedeni de insanların artık her şeyi yaşamış olması, yapabilecek bir şeylerinin kalmaması idi. toplu taşımadan eve kadar birçok şey bedava idi. -şu anki halinden haberim yok-

insanlar 30lu yaşlarda her şeyi yaşadıklarından intihar ediyorlar. tabiri caizse insanlar nirvanaya 30'da ulaşıyor. -biz hayata 27-28 gibi atılıyoruz. bu da ayrı bir ironi ya neyse-
  • papillon7  (22.10.13 01:02:43) 
türkiye'nin intihar oranı düşük kümelerin kesişiminde olmasıyla alakalı.
1) din islam 2)yöre akdeniz 3) bireysellik düzeyi aşırı değil, toplumsal bağlar var 4) toplumsallık düzeyi de bunaltacak kadar aşırı değil, japonya gibi onur kodları yok veya basıp gidip başka şehirde hayat kurabiliyorsun zor da olsa 4) tüm tantanasına rağmen ağır bir savaştan, kıtlıktan vb. geçmiyor 5)dinle bağlantılı olarak alkol kullanımı az.

aklıma bunlar geldi. türkiye sonlarda mı bilmiyorum ama bu örüntüler değişmedikçe tepelerde olması mümkün değil.

bu arada en yüksek oranlar tüm yoğun intihar kümelerinin kesiştiği kuzeydoğu avrupa'da gözleniyor doğal olarak.
  • utanan ayi  (22.10.13 15:47:56) 
soruyu sonradan görmüş biri olarak ekleme ihtiyacı hissettim. diğer arkadaşların dediğine katılmakla birlikte iyi niyete bağlı kayıt usulsüzlüğünün daha öncelikli bir neden olabileceğini düşünüyorum. niye ama adlı kullanıcı kendi ailesinde yaşadığını belirtmiş. askerde intihar edene de ailesi gözetilerek şehit yazdıkları bunlar içinde sayılabilir. dini ve toplumsal olarak tasvip olmaması da kayıtlara intihar olarak yansımamasında en büyük etken bence.


  • samicin  (04.01.14 23:41:19 ~ 23:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.