[]

trafik cezası

trafik cezaları nasıl kesiliyor? anladığım kadarıyla iki yöntem var. birincisi trafik cezası kesiliyor oracıkta sizi durdurup veriyorlar. ikincisi ise trafik cezası kesiliyor size postayla(neyle gönderiyorlar ve hangi adrese gönderiyorlar) gönderiliyor.

bunlara ek olarak
1. bütün trafik cezaları www.google.com.tr buradaki adrese düşüyor mu? eğer düşüyorsa cezayı yedikten hemen sonra mı düşüyor?
2. yukarıdaki adrese baktığımda bir ceza yediğim görünüyor. tutanak tarihi 18.02.2013, tebliğ tarihi 15.05.2013 olarak görünüyor. tutanak tarihi ve tebliğ tarihi arasında neden bu kadar zaman var? bana bu ceza hiçbir şekilde ulaşmadı. kime hangi adrese teslim etmişlerde tebliğ ettik diyorlar?
3. trafik cezasını hangi sebeple yediğim görünmüyor. niye yedim?

 
1: hepsi düşmeyebiliyor.
2: emniyetin ödenek sıkıntısı vardı geçen haftalarda çözdüler ve cezalar yeni tebliğ edilmeye başladı. yasa 10 gün içinde tebliğ işlemlerinin başlatılmazsa iptal edilebiliyor deniliyor ama 3 tane cezayı evvelden iptal ettirmeme rağmen birisi 8 ay öncesinin diğeri 5 ay öncesinin cezalarını mahkeme reddetti. sebep ise 10 gün içinde emniyetin bilgisayarda tebliğ işlemlerine başladığı ancak postaya sonradan verildiği gibi bir şey.
3: kesinlikle yazıyordur ama şu şekilde; kytk 32/5 gibi veya kytk 46/1 gibi bu da karayolları trafik kanunun hangi maddesinin ihlal edildiğini gösteriyor.
  • ground  (21.10.13 13:45:47) 
2.tutanak tarihi cezayı yediğin, tebliğ tarihi sana ulaştığı zaman. aradaki fark belgenin postaya verilmesi, postanın sana ulaştırması vs vs. eğer ceza makbuzu sana gelmediyse kayıtlı adresinin muhtarlığında 4 gözle senin gelmeni bekliyor. o tebliğ tarihi de belgenin oraya verildiği tarih.

3.muhtara gidip aldığın zaman belgede görebilirsin neden yediğini. hatta mobese'den yediysen cezayı, güzel bir fotoğrafını da iliştirmişlerdir ceza makbuzuna..
  • calzoncillos  (22.10.13 00:58:22 ~ 00:59:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.