[]

Türkiye'de insanların geneli neden

Müzik kavramını "şarkı söylemek" olarak görüyor?
Yani illa sözler olacak. %99 oranla aşk üzerine sözler olacak, enstrümanlar önemli değil.

Kalite olayını geçtim, insanların genelinden kaliteli şeyler dinlemelerini bekleyemeyiz, vokalin, sözlerin ağırlıkta olduğu harika şarkılar var fakat enstrümantal şarkıların buralarda neden hiç tutmadığını merak ediyorum.

 
ben hiç söz bilmem,anca nakarat. şarkının sözleri benim için bişe ifade etmiyor.enstrümantal şarkıların tutmadığını kanısına nerden vardınız.

dünyanın hangi yerinde pop müziği rock müziği geçmiş enstrümantal şarkılar?
  • ganyotçu  (21.10.13 13:20:08 ~ 13:20:54) 
müzik kültürümüzün olmamasına bağlanabilir. ayrıca ben mercan dede'nin müziğini seviyorum. su albümünü araba kullanırken falan özellikle dinliyorum.


  • naksidil  (21.10.13 13:20:13 ~ 13:21:37) 
geneli bilemem de ben %99'a girmiyorum onu söyleyebilirim.

pearl jam - black'te eddie vedder'in 4. dakikadan sonra; dürü düt düt dürürü dediği kısım,
hard rock parçalardaki inanılmaz riffler,
gitar soloları,
bob dylan, neil young ve buddy greene'in parça arası mızıkaları,
dinlediğim, beni ağlatma derecesine getiren onlarca klasik müzik eseri,
dubstep parçalar,
son zamanlarda da progressive house parçalar.


bunlar ilk aklıma gelenler. dediğim gibi bende durum öyle değil. bu yüzden soruna yanıt olamayabilirim.

ben bunu müzikte kalite anlayışı olarak görüyorum. müziği salt "söz" gören insanlara saygı duymuyorum. net.
  • papillon7  (21.10.13 13:20:58) 
Bence hatalı bir genelleme...
Çok sesli Türk sanat müziği, Türk halk müziği bunlara örnek. Ud, Keman, vb... taksimleri; Sazların konuştuğu Gezekler, Sıra Geceleri,...
Biraz daha bilgili bir arkadaş ayrıntılı açıklama yapabilir ama bu genellemeyi doğru bulmuyorum.
  • cliquot  (21.10.13 14:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.